Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most 3 mat szüljek vagy 2 őt?

Most 3 mat szüljek vagy 2 őt?

Figyelt kérdés
nos mindig sok gyerekről álmodoztam. az elsőre sokat is vártunk majdnem 2 évet. csak az anyagi helyzet miatt kérdem,mert van házunk kocsink meg minden de a fizi meg nemsok. most lehet hogy hülyeség de ha 3 gyerek van akkor aztmondják joobb mert több a családi mert nagycsaládos. szerintetek?mert sajnos most pénzt kel nézni roszak a munkalehetőségek . de álmom hogy 3 legyen vagy 4.
2008. júl. 19. 23:45
 1/6 anonim válasza:
100%
Szerintem ezt neked kell eldöntened és neked kell felmérneg a lehetőségeidet. Ez egy vélemény...
2008. júl. 20. 00:47
 2/6 anonim ***** válasza:
77%

Ne az alapján dönts, hogy mennyi lesz a családi. Én azt mondom, erre sose szabad támaszkodni, mindenki annyit vállaljon, amennyit el tud tartani, és akkor nem kell sírni, hogy jaj én most nagycsaládos vagyok, tessék már nekem juttatásokat adni. Ha ti a keresetetekből el tudtok tartani hármat négyet, akkor tessék csak, de ha nem, akkor azért nem érdemes, mert úgy több lesz a családi, mert az nem sokat számít. És azért, mert neked ez az álmod, attól még azt is mérlegelni kell, hogy amit kettőnek meg tudtok madni, azt háromnak vagy négynek is meg tudjátok-e adni majd, vagy esetleg akkor már olyan dolgokról is le kéne mondani, amit amúgy nem szívesen vennél el egy gyerektől. Mert ha igen, akkor ne haragudj, de ez kicsit önzés.

Ja, és olyan nincs, hogy 3 mat meg 2 őt, mert ezzel azt írod, hogy ketőőt :)

2008. júl. 20. 10:07
 3/6 anonim ***** válasza:
78%

Én nem akarok senkit megbántani, de van egy bizonyos népcsoport az országban, aki azért szül 10 gyereket akár, hogy munka nélkül pénzhez jusson..

Amit nem értek, hogy nem tudnak számolni?- egy gyerek után nem jár annyi családi potlék, amennyiből azt a gyermeket el lehetne tartani..ott van a suli és a jövőjük..mindnek kell majd külön életre való lehetőség.

Ezt te tudod, hogy azokat a gyerekeidet akik megszületnek milyen minőségben akarod felnevelni, de a csalási pótlék annyival nem lesz több.

Ha szertnél sok gyereket..legyen , mert csak egy élet van!

Nem tudod a következő életre hagyni, csak szeressétek egymást minden helyzetben!

2008. júl. 20. 10:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha az álmod a 3 (vagy 4), akkor szerintem már tudod is, hogy mennyit merj bevállalni! ;)
2008. júl. 20. 10:17
 5/6 anonim ***** válasza:
54%
Ne csak a pillanatnyi helyzetre meg támogatásra gondolj, hanem arra is, amikor mindegyik középiskolás, majd egyetemista lesz. Akkor is, azaz főleg majd akkor kel el a szülői támogatás. Az nem túl szerencsés, hogy az egyik gyereknek fizetem a taníttatását,a másiknak meg nem...szóval kb 23 évre kalkulálj mindnél. A tanulmányok és az életkezdés igényli a legtöbb pénzbeli támogatást, nem az, hogy 5 évesen mennyi játékot veszünk nekik.
2008. júl. 20. 13:56
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha szeretnél szűlj. Ez a te dolgod. Én is szeretnék még egy gyereket. Pedig mi sem vagyunk milliomosok. Én sem a segélyekért csinálom, hiszen én is és a férjem is dolgozunk. Most vettünk lakást. És van már két gyerkőcünk is. De igen is igényelni fogok mindent ami jár. Legyen az bármilyen kedvezmény. Mert ha jár akkor jár. Az meg hogy mi lesz 20- 25 év múlva? Ki tudja? Mihez kalkuláljunk? Nem azt mondom, hogy a semmibe a szabad ég alá szűlje az ember a gyerekeket halomra. De pl az én nagylányom aki most 10 éves a minap azt monda. Anyu kitűnő tanuló akarok lenni (jelenleg 4-es és5-ös volt a bizije), mert akkor ingyen mehetek egyetemre, vagy fősulira. Ha meg nem akkor dolgozni fogok.
2008. júl. 20. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!