Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 38 évesen szülnêtek 5....

38 évesen szülnêtek 5. babát?

Figyelt kérdés
Màr van 4 gyermekünk. A fèrjem nagyon szeretne 5.babàt (õ 42 éves), gondolkoztam èn is hogy jó lenne mèg egy gyerek. A korommal van a baj. A fiúnk már 20 éves. A nagyobbik lànyom 7 éves. A kicsik 4 éves kétpetéjû ikerlányok. Van itt olyan aki 38 évesen szült? Minden rendben volt a terhesség alatt? A szülés komplikáció nélkül zajlott?
2014. febr. 7. 08:46
1 2
 11/17 piroska és a farkas ***** válasza:
A 38 éves korban való szülésnek a leginkább akkor van kockázata az anyára és a magzatra nézve, ha az első terhességről van szó. Mindemellett nyilvánvalóan fokozottabb ellenőrzés szükséges a várandósság folyamán, és biztos megterhelőbb is. Én vállalnám. Nem értek egyet azokkal, akik azt írják, h kitolás a gyerekkel egy idősebb szülő. Annak ugyanúgy meglehet az előnye, mint ahogy egy túl fiata szülő esetében felléphetnek hátrányok.
2014. febr. 7. 10:13
 12/17 anonim ***** válasza:
szülnék, bár mondjuk 5 gyerek az én idegrendszeremnek már sok lenne. De szülnék, ha biztos lennék benne, hogy idegileg bírni fogom
2014. febr. 7. 11:47
 13/17 anonim ***** válasza:

38 évesen szültem a másodikat, komplikációmentes terhességgel és szüléssel. 5.- et nem szülnék sehány évesen. A szervezet "elhasználódok" a korral, szülésekkel.

Persze nem ítélek el senkit, csak a véleményemet írtam le.

2014. febr. 7. 12:27
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha mindketten vágytok rá, persze, vállald be! Nem kell mások véleményével foglalkozni, csak az számít, hogy ti szeretnétek!
2014. febr. 7. 13:15
 15/17 anonim ***** válasza:

5 gyereket szültem, 4 terhességből (ikrek is vannak).

Teljesen tönkrementem az utolsó szülés után, 38 évesen.

Migrén, állandó problémák, mintha "elvették" volna az életemet (előtte nagyon aktív, jókedvű voltam, most alig élek, állandóan fáradt, állandó migrén)!

Amúgy az ikreket is kétféle módon szültem, egyik simán, másik császárral.

4 gyerekem van, mivel a 4. szülés 36 hetes halvaszülés volt.

Nekem mondjuk a pici 2. házasságból van (meg a halott baba is a 2. házasságból lett volna), így mindenképp szülni akartam. De az egészségem ráment.

2014. febr. 7. 13:24
 16/17 anonim ***** válasza:

Szia,

Anyum 36 évesen szülte az 5. babát(apum 40 volt akkor).Én vagyok a legidősebb,akkor 14 voltam,a legkisebb 7 éves volt.

A terhességgel minden rendben volt,de a szülés végül császárral végződött,persze ez nem törvényszerű,csak öcsém nem akart befordulni a szülőcsatornába.

Azóta ő is már 15 éves,lassan már csak ő lakik otthon szüleimmel.

Személyes tapasztalat alapján,ha be szeretnétek vállalni akkor tegyétek:) A legjobb dolog nagycsaládban felnőni:)Igaz,hogy nálatok a legidősebb már nagy,de a 4 évesekkel még tök jól összenőhet majd:)Nálunk a legkisebb öcsém "kilógott" kicsit a sorból,de nem jelentett gondot akkor sem,most sem:)

2014. febr. 7. 13:31
 17/17 anonim ***** válasza:
38 évesen szültem a kislányomat, aki ma 2 éves gyönyörűség. Semmi komplikáció nem volt sem a szülés, sem a terhesség alatt.(amniocentézist csináltattam) Türelmem a kicsihez mint a tenger, boldog család vagyunk.
2014. febr. 7. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!