Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vannak-e itt olyanok akiknek...

Vannak-e itt olyanok akiknek nem volt 6-8 millió forintjuk saját lakást vásárolni és albérletbe vállaltak gyereket?

Figyelt kérdés

2014. febr. 5. 16:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
90%

10-es válaszolónak teljesen igaza van!!!

És én is inkább albérletben lakom, mint egy kis lyukban! És igen, az albérletet is lehet csinosítani, megegyezés kérdése! Ahol én laktam, ott megbeszéltük, hogy megcsinálunk egy csomó mindent és lelakjuk az értékét. Így került a lakásba klíma, így lett laminált padló, stb... Ez a tulaj érdeke is, ha nem éppen a megélhetése múlik a lakás kiadásán, mert a lakás értéke nő vele, és ha valaki felújítja, mert igénye van rá, akkor igenis az vigyáz is rá, nem lesz lelakva, mire kiköltözik!

Szóval meg kell találni a megfelelő partnert hozzá és MINDEN kivitelezhető!!!!

Egyébként jelenleg szolgálati lakásban lakunk, ami szintén egy üres albérlet, csak olcsóbb a lakbér. Mindent mi csináltunk benne mikor beleköltöztünk. Laminált padló, kifestés, klíma, saját bútorok. Az igazolt költségeket itt is lelakjuk (festés, padló). Ide született a kislányunk is (45 nm), és mivel tervezzük a kistesót is, gondolkodunk, hogy veszünk lakást, de nagyon nehezen vágunk bele, mert most Bp-en lakunk, de mi van, ha pár év múlva úgy döntünk, hogy jobb a gyerekeknek is a vidék, meg is tudjuk oldani a munkahelyet is, család is vidéken van és a lakás miatt nem tudunk lépni??? Szeretünk mobilak maradni, mert ez a jövő, és ezt nyugat-európában mindenki tudja is, ezért élnek nagyrészt bérleményben az emberek...

Szóval nincs ebben semmi rossz...sőt!!

2014. febr. 5. 18:17
 12/15 anonim ***** válasza:
70%

Ha egy helyen szeretnél megállapodni, akkor inkább hitelt vegyél fel és vegyél egy rendes lakást.

Ha meg bizonytalan vagy, akkor természetesen jobb az albérlet, onnan könnyebb tovább állni.

2014. febr. 5. 18:22
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez a nagy lakasvasarlas mania tenyleg csak a magyaroknal van.A nemetek többsege alberletben eli le az eletet.De itt nem is tudnak egyik naprol a masikra csak ugy kidobni.Itt a berlönek is vannak jogai.A kauciot nem nyuljäk le, ha ugyanolyan allapotba adod vissza a lakast, ahogy kaptad.
2014. febr. 5. 18:38
 14/15 zabmester ***** válasza:
100%

Miért ne lehetne a bérelt lakást csinosítani? Csak meg kell egyezni a tulajjal. És amelyiknek van esze, az belemegy, hiszen növeli a lakás értékét, és nem neki kell a felújítással, állagmegóvással vacakolnia.

Ez a "vadidegen lakása" dolog meg... Hát a buszra is csak ugyanúgy megveszem a bérletet, mégsem teszem szóvá, hogy nem az enyém a busz :D Én a bérelt lakást is teljesen úgy kezelem, mintha a sajátom lenne, elvégre én lakom benne, a bútorok a sajátjaim, olyanná alakítom, amilyenné szeretném, mit bánom én, hogy kinek a neve van a tulajdoni lapon?

Mondjuk JÓ albérletet találni lehet, hogy nem olyan könnyű, kell hozzá némi tapasztalat meg emberismeret, de ha az ember túlvan egy-két főbérlőn, már tudja, mire kell figyelni.

2014. febr. 5. 20:01
 15/15 anonim ***** válasza:
49%
Én nem fizetnék havi 40 000ret albérletre , akkor inkább megtoldom és hitel törlesztőbe menjen,az albérlet kidobott pénz. Még hogy nem mobil. Azt is ki lehet adni,és meló után menni.Csak van egy biztos alap mögöttetek. A mai világban ha albérletben élsz megszűnik a munkátok vagy beteg leszel mehetsz az utcára....
2014. febr. 5. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!