Anyukák! Akinek a gyermek mellet van kutya is, válaszolnátok?
Nyugodtan legyen kutyátok, csak nagyon figyelj arra, hogy gyerekekhez is szocializáld és tanulja meg a kutya, hogy a rangsorban minden körülmények közt utolsó.
Nekünk staffordunk van, köztudottan emberimádó kutya, így ilyen téren semmi gondunk nem volt vele, bár a kezdetektől célzottam vittük gyerekekhez játszani.
3 éves volt mikor a lányunk született, 2 szobás lakásban él velünk.
Bocs az offért, csak gondoltam leírom a tapasztalataimat.
Én ugyanígy voltam egy macskával, nagyon szerettünk volna és pont amikor elhoztuk, másnap derült ki, hogy terhes vagyok. Minden tökéletesen is ment a szülésig.
Utána egyszerűen 0 időm volt a cicával foglalkozni, pedig igazán édes kis teremtmény volt. Tényleg még enni adni is alig volt időm. Napi 12-14 órát volt kezemben a hasfájós babám, az egész időszak tiszta fejetlenség volt. És a cica miatt (lakásban tartottuk) állandóan takarítottam, mert párszor találtam a baba szájában is szőrszálat és frászt kaptam tőle. A cica is megérezte, hogy második helyre szorult és fogyni kezdett, illetve elég agresszív is lett, összepisilt mindent, felugrált olyan helyekre ahova nem szabadott ja és egész éjjel nyávogott stb. Majd megszakadt a szívem, de elajándékoztuk, hatalmas megkönnyebbülés volt, neki is és nekünk is.
Bár tény, hogy egy kutya nagyon jó a kisgyerek mellé, meg lehet oldani, és tényleg a babának is jó, ha állatok mellett nő fel. De ha lehet, szerintem inkább várjatok még pár évet, amikor ő is értékelni tudja a kutyázást.
Westie szuka kutyank van, panelban lakunk ugyh bent tartjuk. 3 eves a kutyus 1 eves a kislanyunk. Imadjak egymast.
Azert volt jo h elobb volt kutyus mert raszoktattam a szobatisztasagra volt idom megnevelni. Olyan volt mint begyakorolni milyen is az ha valakiert felelosseggel tartozol. Teljesen csaladtagkent kezeljuk. Mar sajna kevesebb idom van ra, foleg akkor volt igy jobban mikor megszuletett a pici de szerencsere jol viselte. Ha van egy kis idom ra forditom es mar most egyutt jatszunk a kutyus es a gyerek.
Mivel mar terhes vagy csak ugy vallald ha tenyleg lesz addig idod szobatisztasagra nevelni es ilyenek. Meet baba mellett sokkal nehezebb. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!