Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy pszichológus értesíti a...

Egy pszichológus értesíti a gyámügyet, ha az anya állapotát veszélyesnek ítéli a gyermekre?

Figyelt kérdés
Ha egy labilis, gyermekét (amúgy példásan) egyedül nevelő anya sötét gondolatokat oszt meg a magán pszichológusával, amik alapján az úgy ítéli meg, hogy az anya akár veszélyes is lehet a gyermekre, milyen lépéseket tehet a pszichológus és mik a kötelezettségei?
2014. febr. 4. 04:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Na, nem vagy meg örülve, nyugi. Anno en nagyon féltem, amikor úton kellett átkelni a babakocsival, hogy nem állítom le az átkelőnel, hanem kilökom az útra. A doki azt mondta, normalis az ilyen, tulajdonképpen a féltés jele az, ha a legrosszabbat képzeled el.
2014. febr. 4. 13:41
 12/15 anonim ***** válasza:
59%

Szia!

Biztos hogy nem normálisak a gondolataid, és a többieknek sem. Beszélj erről a pszichológussal. Nem fogja elvetetni a gyereked, hanem kezelni fogja a problémád. Komolyan fog venni, és segíteni fog.

Mindannyian kérjetek segítséget szakembertől, mert ezekből a gondolatokból baj lehet.

2014. febr. 4. 22:15
 13/15 A kérdező kommentje:

aki azt írta, hogy csak "magánélet" kell, sajnos nincs igaza, ez nem ilyen egyszerű. a "normálisak és kiegyensúlyozottak" bosszantó módon mindig azt hiszik, hogy az "abnormálisaknak" olyan egyszerű volna megváltozniuk, csak egy kis ez meg az kell... hát nem.

nekem pl. van magánéletem, van szabadidőm, vannak barátaim, sportolok, dolgozom, stb., és mégsem vagyok stabil. ezért járok pszichológushoz. és nagyon jól teszem.

és szerintem nekem is és a többi válaszolóak is jó, hogy leírhatta egy anonim fórumon ezeket a tabugondolatokat, mert ezek nem olyanok amiket csak úgy elkottyintanak egymásnak az anyukák a játszótéri padon ücsörögve. a személytelenség sokat számít. lefogadom hogy a másik két hozzám hasonló válaszolónak is majdhogynem ez az egyetlen tere, ahol megfogalmazhatta ezeket a gondolatokat. (a babakocsi-kilökőst nem számítom, ő már feldolgozta, csak a vízbefojtóst és falhoz csapkodóst - ebben a kategorizálásban amúgy rám a párnával megfojtós cím illene) márpedig e gondolatok megfogalmazása és közlése sokat segít. az, hogy azt írod, ne itt beszélgessünk, nem segít.

annyira látszik, hogy fogalmad sincs róla... főleg mikor azt írod, "butaság". ez a szó nekem egyszerűen értelmezhetetlen itt. butaságokat képzelünk? hát ez nem túl empatikus hozzáállás... ez ugyanis nem butaság, ez egy probléma. számunkra nagyon is fájó probléma. nekünk ez rossz. félelmetes dolog. ráadásul tabu is, ezért nehezen feldolgozható. szerintem bárdolatlanság mások komolyan veendő problémáira azt írni hogy butaság.

de persze érzem a segítő szándékot a válaszodban, nem leszúrni akartalak, csak jobban megértetni a dolgokat.

a babakocsi-kilökős válasza megnyugtató volt, én is valami ilyesmit érzek, hogy valahol mélyen mégiscsak a féltés egy formája ez, csak valami torz és ijesztő módon jön elő, na de majd akkor a pszichológussal kitárgyalom a dolgot.

2014. febr. 5. 05:54
 14/15 anonim ***** válasza:

Én vagyok a 4-es (a falhoz csapkodós).

Ez is olyan, mint minden más gond, hogy aki nincs ebben az élethelyzetben, az nem tudja igazán átérezni ezt miről írunk.

Én már legalább 2 kérdést feltettem ebben a témában, azért, hátha tud valaki valamit javasolni, segítségért kiáltottam kétségbeesésemben, mégis segítő sorok helyett azt kaptam, hogy milyen egy állat, mekkora szar anya vagyok, el kellene tőlem venni a gyereket stb.

Ezek a belerúgások nemhogy javítanak a helyzetemen, hanem rontanak...

Én már azóta nem merek újra kérdezni itt erről, hisz úgysem segít senki.

Pedig tényleg jó kiírni magamból, hiszen én se merek erről senkinek beszélni, mert mindenki megbotránkozna.

Hiszen mindenki azt mondja, hogy nem számít milyen a családi/anyagi hátterem, nagyon durván fogalmazva akár az utcán lakva is éhezhetnék, nekem akkor is rózsaszínű boldog felhőkben kellene úszkálnom, mert szültem egy gyereket és minden ilyen sötét gondolat halálos bűn.

2014. febr. 5. 08:57
 15/15 A kérdező kommentje:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

ezt olvastátok? most már azt is tudjuk a 11-es válaszolótól, mi a neve: kényszergondolatok. amúgy érdekes, mert ebben a kérdésben lehet némileg érzékelni, hogyan kapcsolódik a gyerekek kiszolgáltatottsága nyomán felmerülő aggódás az efféle borús kényszergondolatokhoz.

2014. febr. 5. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!