Ti mernétek második gyereket vállalni "ilyen" körülmények közé? :A fiam 8 éves. Akiket kérdeztem fele fele arányban mondták hogy nem vagy igen. Kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Másfél szobás albérlet 3 éve lakunk itt.
Párom véglegesített a munkahelyén netto 130.000ft .
Én dolgozom minimálbér.
Hitel 2 évig még 20.000ft
Albérlet ismerősé 20.000ft
Rezsi télen is max 35.000ft.
Semmilyen más kiadásunk nincs ami "kötelező" kiadás lenne.
Autó hitelmentes.
Kb havi bevételünk nettoban:252.000ft
3. vagyok
Szóval a 8 éves gyerek nem közös.
Háááát, így sokkal rosszabb! Teljesen megértelek.
Az én lányom is akart tesót, de akkor nem lehetett, nem tudtuk volna rendesen felnevelni kettőt. Nagyon rossz érzés volt, máig emlékszem rá, pedig már 4 éve volt, és szerencsére mégis be tudtuk vállalni a tesót. Ebyébként pont 2 év múlva jutottunk el oda, hogy jöhet a 2.!
Te is próbáld kivárni a 2 évet, időben még bőven benne vagy!
Én is bevállalnám. Az ember nyilván tervez és nem azt, hogy éhen fog halni. A férj ugye kezdő mérnök. Ha minden jól megy növekszik a fizetése. Az anyuka sem biztos hogy egész életébe minimált fog keresni, lehet továbbtanulni / átképeztetni magunkat, elérni hogy a keresetünk több legyen. Míg kicsi a baba, tudtok spórolni, ovi után kezdődik meg a kiadás. (a fejlesztés, külön programok ami több pénzbekerül)
Ahogy írták előttem, használtan is lehet babaholmit venni, azt kell belekalkulálni, hogy kaján túl legyen mindig pénzt pelenkára (mosható pelenkával további spórolási lehetőség is van) esetleg tápszerre (jó esetben ugye ez nem kell) és gyógyszerre. Két év után meg a hitel is lejár. Azért a babaprojekt előtt én is tennék biztonsági tartaléknak félre valamennyit, de az élet kiszámíthatatlan, ideális időpont sajna nagyon kevés embernek adatik meg.
Nálunk amúgy 430 volt a nettó bevétel. Ebből azonban két lakáshitelt fizetünk 140 ezer (mindkettőnk házasság előtti devizahiteles eladhatatlan szerzeményéből) valamint egy autó hitel volt 70 plusz a rezsi olyan 60 ezer forint. Tehát olyan 160 nettó volt adott. Mi 1 millát tettünk félre a gyerek születésére biztonsági tartaléknak. Azt gondoltuk optimális helyzet. Csak aztán a chf hitel felment madj' a duplájára valamint a férjem cége ellen bűncselekményt követtek el, az összes spórolt pénzünk elment rá. Már terhes voltam a kistesóval és akkor eléggé tanácstalanok voltunk. Kb, miután mindent kifizettünk, maradt 100.e ft négyünkre. Elég szűkösen jöttünk ki. Aztán, a hiteles autót nagynehezen sikerült eladni lecseréltük egy kifizetett régebbi típusra így egyből jobb a helyzet. Az egyik lakáshitel meg lejár 1,5 év múlva, de én 1 év múlva visszamegyek dolgozni. szóval lehet, hogy most nehéz, de mikor visszamegyek dolgozni addigra nagyjából 250 marad nettóba, ha mindent kifizettünk. És igazából a költséges rész onnantól kezdődik a gyerekeknél, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!