Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy oldjam meg, hogy ne...

Hogy oldjam meg, hogy ne legyen ilyen nehéz a gyereknevelés segítség nélkül?

Figyelt kérdés
Sokszor nagyon nehéznek érzem a gyereknevelést... Szüleink nem segítenek be egyáltalán, így még egy-két órára sem tudjuk megoldani, hogy valaki vigyázzon egy kicsit a kislányunkra, hogy addig kicsit feltöltődjünk. A bébiszitter drága, arra nincs pénzünk és nem is bízunk nagyon idegenben. Kislányom nem ehet bármit mert sok ételre allergiás, így mindennap főznöm kell neki. Közben folyamatosan hisztizik, amit egyre nehezebben tudok kezelni az örökös fáradtság miatt, nagyon türelmetlen vagyok már. Mivel bölcsibe már jár a kislányom, (oda is mindig én főzöm a kajáját) ezért visszamentem dolgozni. 1 hétig ment aztán 2 hétig itthon volt betegen. Ezt 3 hónapig csináltuk, amikor felmondtak nekem a munkahelyemen... Olyan nehéz segítség nélkül... Más hogy oldja meg ezt? Adnátok tanácsot?

2014. febr. 1. 12:46
 1/5 anonim ***** válasza:
71%
TAnácsot adni nem tudok. Csak megmutatni, hogy én két gyerekkel csinálom ugyanezt. MIndkettő lisztérzékeny. A férjem késő estig dolgozik, én is dolgozom. A gyerekekre a főzés miatt nem sok időm marad. A lakás szalad, de hétvégén vagy amikor a lányok alszanak, megcsinálom. Sok ételt a fagyasztóba teszek, igy vannak napok, amikor megúszom a főzést. Nem egyszerű, senki sem segit nekem sem. Egyedül csinálom. De valahogy mégis megy. És akkor már örülök és van egy boldog napom, ha a délutánt a lányokkal kiabálás veszekedés nélkül tudom eltölteni. Olyankor jól indul a következő nap is.:-)
2014. febr. 1. 13:02
 2/5 anonim ***** válasza:
71%
Nekem sincs segítségem, a legközelebbi rokon 160 km-re lakik, és amikor terhes voltam akkor költöztünk ide, úgyhogy egyedül vagyok. Sokszor kivagyok idegileg, nagyon nehéz a fiammal, pont a hisztikorszakát éli (másfél éves), ráadásul 3 hete beteg, kivinni sem tudom, és 6 hónapos terhes vagyok. Egész nap cipelteti magát. Mi azt láttuk megoldásnak hogy kap egy kistesót akivel majd eljátszik, addig kibírom fejen állva is. Nagyon nehéz időszak lesz a következő 2 év. A munkahelyemről kirúgtak volna ha visszamegyek dolgozni, ez a másik indok amiért ilyen hamar lesz kistesó, hátha 2 év múlva már szükség lesz rám. Ha városban laktok, akkor több lehetőség van lekötni a gyereket, akár játszótéren, vagy különböző gyerekprogramok is vannak, sőt, hamarosan itt a tavasz, akkor irány a szabad levegő! Az neked is nagyon jót fog tenni lelkileg. Alig várom hogy szüljek, utána 2 picurral fogok küszködni, de legalább nem bent a sötét lakásban... Az allergiák közül sokat idővel kinőnek a gyerekek, hamarosan remélem nem kell majd minden nap főznöd. Kitartás!
2014. febr. 1. 13:03
 3/5 anonim ***** válasza:
60%

Nekem még a férjem sincs itt, mégis megoldom.

Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.

2014. febr. 1. 13:03
 4/5 anonim ***** válasza:
71%
nincs esetleg kisgyerekes ismerősötök, akivel meg tudnátok beszélni, hogy néha te, néha ő vállalja be a gyerekeket, és akkor kicsit fel lehetne lélegezni? Maradt bölcsis a lányod? Mert akkor míg ott van, te meg otthon, azért sok dolgot meg tudsz csinálni, nem?
2014. febr. 1. 13:09
 5/5 anonim ***** válasza:
56%
Most nem értem. A gyerek bólcsiben, te meg otthon vagy? Hát akkor azert csak van szabad idód, nem?
2014. febr. 1. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!