Ha havi 15 ezer forint maradna ennivalóra, hogy osztanátok be?
Miért kéne minden napra egy kiló kenyér?
Én krumplit vennék, tésztát, lencsét, babot, rizset. Ezekből kevés hozzávalóval is lehet kiadós vacsorát, ebédet főzni. Bableves krumplival, sárgaborsófőzelék, babfőzelék, tésztaételek, stb.
Minden nap 1 kg kenyér 6000 Ft.
Ezen kívül biztos van otthon tészta, rizs, krumpli, hagyma, liszt, ezekből lehet sok mindent variálni.
Nekem havi kb. 20 ezret kell beosztanom hármunkra. Szegényesen, de meg lehet oldani.
Pontosan hány napra kell beosztani ezt a pénzt?
Nagyon spórolva, de viszonylag ki lehet belőle hozni pár normális ételt. Üdítőre most nem szabad költenetek, de szerencsére ott a csapvíz. Fontos, hogy alapanyagokat vásároljatok (krumpli, liszt, hagyma, rizs, olcsóbb hús (pl. aprólék) stb), ne pedig félkész termékeket, mert úgy sokkal drágább. Inkább piacra menjetek, sokkal olcsóbb, mint az áruházakban, ráadásul lehet alkudni az árból. Kenyeret süssétek otthon, nem nagy ördöngösség (és tovább eláll, mint a felfújt bolti pékáruk). Írd be a keresőbe, hogy olcsó receptek, nagyon sok hasznos tipp van!
Én 15 ezret osztottam be ebben a hónapban, pontosan a fűtésszámla miatt. Vettem 5 kg krumplit, tojást, lisztet, leveszöldséget, 2kg húst, és minden nap zsemlét+ vaj volt itthon.
Általában nagyon más az anyagi helyzetünk, még most is a hülye karácsonyi költekezés levét isszuk.
De pl:
A húslevest megfőzöd : napra megvan a leves, belőle a húst megpirítod kis krumplival, vagy kiadósabakat főzöl: főzelék tükörtojással, gazdagabb leves kenyérrel, tészta sima paradicsomszósszal, ezek nem éppen ünnepi ételek, de olcsók, kiadósak, és ha ez csak egy ideiglenes pénzhiány, akkor tök jól át lehet vészleni vele.
A szegény háziasszony mindig kreatívabb :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!