Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Őszintén, szerintetek a mai...

Őszintén, szerintetek a mai világban 34 évesen késői már egy második baba? Ti is várnátok eddig?

Figyelt kérdés

Tudom, nem vészes még ez a kor, hiszen sokan ekkor vállalják csak az elsőt. Nekem is van már egy 3 éves lányom. Most találtam egy munkát, ami most még szerződéses, de augusztusba van esély a véglelegesítésre. Most kezdek bele egy 3 éves suliba majd szeptemberben, mivel most 28,5 éves vagyok, így a suli végére kb 32 éves lennék. Egy évet minimum jó lenne dolgozni az új munkakörben ezen a munkahelyen, és ugye majd egy év lenne mire a terhesség végéhez érnénk, ha egyből összejön minden. Tehát kb 34 éves lennék, és ez mind ideális eset. Most még nem vágyom a tesóra, kicsi is a lakás, élvezem a munkát, úgy érzem, most a "semmire" szülnék, és vége úgy érzem, alakulnak a dolgaink. Vagy csak nekem tűnik későinek, és lehet épp ideális lenne majd az a kor?

Igazából a suli alatt nem mernék babát tervezni, hiszen ki tudja sikerülne-e így elvégezni a sulit időben, és az új munkakör betöltése nagyjából kötött (3- 3,5 év mivel többen mennek majd nyugdíjba).

Igazából most még tényleg nem aktuális annyira, meg ki tudja minden úgy lesz- e ahogy ígérik, de érdekelne mások véleménye, hogy ki hogy csinálná a helyemben?

2014. jan. 27. 19:20
1 2
 1/11 Jégtánc ***** válasza:
90%
Persze,nekem 38 évesen született a harmadik .Most érzem magam igazán jól anyaként,most van igazán türelmem mindenhez.Élvezem minden egyes napot.Két éves lesz már a leányzó nemsokára.
2014. jan. 27. 19:23
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Én majd 40 évesen szültem a 3. babámat 2012 szeptemberében...a barátnőm tavaly szeptemberben a 2.-at,36.5 évesen.Egyáltalán nem késő!
2014. jan. 27. 19:25
 3/11 anonim ***** válasza:
egyik rokonom 38 évesen szült tavaly. Nem késő szerintem. 34 még bőven bele fér.
2014. jan. 27. 19:54
 4/11 anonim ***** válasza:
4%
Én 31 vagyok, de már most sem vállalom a 2-at, 34 évesen pláne nem tenném.
2014. jan. 27. 20:04
 5/11 anonim ***** válasza:

Anyu 35 volt amikor én születtem, szerintem tökéletes volt.

Arra figyelj, hogy aki a korát használja kifogásnak miért nincs több gyereke azzal ne törődj, mert magának is hazudik.

2014. jan. 27. 20:07
 6/11 anonim ***** válasza:

én 32,34,36évesen szültem a három gyerekemet.

Szerintem jó volt így.

De neked kell igazán érezni, van aki már 30évesen is idősnek érzi magát a szüléshez, valaki pedig akkorra érik meg az anyaságra. Én is ezutóbbiakhoz tartozom. ÉN pl. 20-as éveim elején nem is tudtam volna elképzelni sem, hogy valaha anya leszek. Akkor a suli, a világjárás-látás, karrier elindulása, munka volt az első. 28voltam mikor a férjemet megismertem, és mikor már vele voltam, akkor jött az érzés, hogy gyermeket szeretnék! :)

2014. jan. 27. 20:16
 7/11 anonim ***** válasza:
90%
25 évesen szültem az elsőt, most 35 évesen a másodikat. Egészen máshogy élem meg a babázást, sokkal jobb most.
2014. jan. 27. 20:25
 8/11 anonim ***** válasza:
22, 28,32,36 évesen szültem a gyerekeimet. Mindegyik egészséges, szép, okos, már felnőttek, a nagymamámnak egyébként az volt a jó tanácsa, hogy 35-ig szüljek, aztán már ne. Manapság szerintem kitolódott, az orvostudomány is fejlettebb, bátran vállalj 34 évesen gyermeket.
2014. jan. 28. 08:57
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat :) Kicsit megnyugtattatok :)
2014. jan. 28. 09:01
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem második gyereknek nem késő egyátalán.
2014. jan. 28. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!