Tényleg ennyire fontos a tanulás gyerek mellett?
"Szuperanyukát" én még egyet sem láttam!
A nap mindenkinek 24 órából áll, legfeljebb jó szervezéssel lehet segíteni azon, hogy többféle dolgot is tudjon csinálni az ember. De ez nem könnyű, ennek komoly ára van: az ember hamar kimerül és ha túlhajtja magát, akkor a szervezet megbosszulja ezt. Például beteg lesz. Szóval hetekig, hónapokig nem lehet pár órahossza alvással kihúzni. Tehát ilyen "szuperanyu" legfeljebb pár napig, hétig lehet valaki.
Ezzel szemben akinek ilyen segítsége van, mint amit írtál, abban semmi "szuper" nincs. Úgy könnyű, ha az ember gyerekét más neveli... Viszont mindennek van következménye az életben. Lehet, hogy most a tanulás miatt odaadja majdnem egész napokra a gyerekét a nagyinak, aztán majd pár év múlva csodálkozni fog, hogy a nagyihoz jobban ragaszkodik, mint őhozzá. Én már láttam, átéltem hasonló helyzeteket, lehet, hogy csak évek múlva jön rá, hogy más lett volna a helyes megoldás. A félreértések elkerülése végett: én is tanulok a gyerek mellett. De nem a gyereket lepasszolva, hanem csak mértékkel, amennyire a kisfiam engedi. Ha összejön a papír, akkor oké, ha nem, akkor legalább a gyerekkel töltöttem az időmet helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!