Anyukák, kismamák, arra is szoktatok gondolni hogy mi lesz a gyerekkel ha majd nagyobb lesz?
Mert persze a kisbabákat marhára szeretitek, de ha kezd felnőni és gond van vele már legszívesebben visszacsinálnátok, nem igaz? Ja meg nincs is idő rá olyankor, mert csak munka meg a munka van...
Szerintem világos kiknek szól a kérdés, akik annyit dolgoznak hogy nincs is idejük a gyerekre, rábízzák tesókra, bébiszitterre, akárkire. Minek az ilyeneknek gyerek mondjátok már el? Hogy a tesó nevelje fel vagy egy idegen?
Az anyám is ilyen... én nevelem a húgomat, nincs mellette életem, 25 évesen nem tudok semmit csinálni mert itthon kell lennem vele, bulizni sem járok, dolgozni sem, meg egyáltalán sehova sem. A húgom persze nem hallgat rám és tiszta idegroncs vagyok már tőle. Ja persze ez senkit nem érdekel... Szóval mi az istennek ilyeneknek gyerek?? Vegyetek kutyát inkább, bár még azzal is kell foglalkozni... inkább egy hörcsögöt ajánlanék mindenkinek akinek nincs ideje másra.
A húgom mellett én úgy megutáltam a gyerekeket hogy egyet sem szeretnék. 15 éves voltam mikor ő megszületett, na onnantól kezdve nincs életem, szóval már 10 éve megy... nem ma kezdődött.
Könnyű azt mondani hogy költözzek el mikor még munkám sincs, nem is találok mert még középsulit sem járhattam ki... kirúgtak amiért nem tudtam a húgom miatt bejárni. 8 általánossal olyan sok munkát lehet találni itt vidéken a semmi közepén. Valahogy igazságtalan az egész.
Szia
Olyan nincs, hogy a hugod miatt nem tudtad befejezni a kozépsulit. Ez hülyeség, már ne is haragudj.
Ami megfogalmazódott bennem, mikor olvastam a kérdésedet és a hozzászólásokat, a teljesség igénye nélkül:
1. Régen rossz, ha 25 évesen még azon rinyálsz, hogy a szüleid tartanak el otthon. Ha „van egy kis vér a pucádban”, már régen léptél volna. Én 13 éves voltam, mikor az ocsém született. 21 évesen külonkoltoztem, és nem azért, mert gondom volt a szüleimmel. 19 éves korom óta dolgozom. 22 évesen férjhez mentem, 25 évesen már egyedül vezettem egy háztartást, férjem volt és nagy kihívásokat kovetelő munkám. Ezek a kérdések már minimum 5 éve meg kellett volna fogalmazódjanak benned. Persze nem kell az én példámat kovetni, de - megbocsáss a kifejezésért - az, hogy a hugodra kell vigyázni, csak kifogás, hogy ne dolgozhass
2. Ha tudatában vagy annak, hogy kimaradtál a suliból és nincs szakmád sem, akkor szintén már sokkal korábban tudhattad azt, hogy 8 osztállyal nem tudsz elhelyezkedni. 22-es csapdájában vagy: a gyerektől nem mehetsz el suliba, viszont suli nélkül nem tudsz elhelyezkedni sem. Ilyen alapon egyetlen megoldásod, ha ülsz a fenekeden, és várod, hogy a kaját a szüleid a szádba repítsék, vagy pedig munkát keresel és nem takarózol azzal, hogy nem tudsz elhelyezkedni - amit már tudhattál akkor, mikor kimaradtál a suliból. Külonben a cipővarráshoz nem kell 10 osztály.
3. Az is eszembe jutott, hogy ismertem egy csajt, aki még egyetemet is végzett, nagyon intelligens volt, de inkább kiszolgáltatja magát a szüleivel és a beteg occsére vigyáz, mert derogál neki dolgozni, így meg a szájába repül a kaja
4. Nem írod, hogy a szüleid hol vannak, mit csinálnak, míg a te életedet feléli a hugod, akit már utálsz, de azért lépni nem vagy képes. CIKI...
5. Sokan már írták előttem, hogy a gyereket nem a nagyszülőknek, vagy másnak szüli az ember, hanem saját magának. Lehet, hogy azért háborodtam fel a kérdéseden, mert én is ebbe a táborba tartozok. Nekem már 21 évesen kellett az onállóság, és tettem is érte. Szóval emeld fel a kicsi popódat, és tegyél valamit a helyzet ellen, mert sajnos NAGGGGYON CIKI 25 évesen még a szülőkkel lakni
Először nem igazán értettem a kérdést, de mostmár nagyjából igen. Azt nagyon nem tartom helyesnek, ha valaki úgy "neveli" a gyerekét, hogy igazából teljesen másokra hárít mindent, ami neki kényelmetlenséget okoz. Viszont azért azt nem tartom szörnyű dolognak, ha néha a testvérnek is be kell segíteni. Nekem öcsém van, 3 év van közöttünk, és volt olyan, hogy nekem, mint az okos nővérkének, vigyáznom kellett rá 1-2 óra hosszat. Ez szerintem mióta világ a világ, így volt.
Ahhoz meg szerintem tényleg ügyesnek kell lenni, hogy valaki teljes értékű anya tudjon maradni akkor is, ha közben máshol is egész emberként kell helytállnia, pl. a munkahelyén. De nem lehetetlen.
De azt tényleg durvának tartom, hogy 25 évesen még dolgozni sem tudsz menni. Én ennyi idős koromra az 5 éves saját gyerekemet fogom nevelni (most vagyok 22). Mennyi idős a húgod, hogy te vagy vele egész nap? Nincs bölcsi, ovi? Mert én is dolgozom, de hát szerintem azért van a bölcsi, hogy ott legyen a gyerekem, ha nekem dolgozni kell. Munka után meg természetesen én vagyok vele. Eszembe sem jutna, hogy állandóan lepasszoljam másnak. Csak amíg muszáj. Na jó, néha napján vigyáz rá a nagymama, de azért az elég ritka. De akinek már van egy 25 éves gyereke, akkor abban lehetne már annyi belátás, hogy a kisebbiket is normálisan neveli fel, hiszen csak tisztában van vele, hogy egy 25 évesnek nem a húgát kell nevelnie.
A nagy már 10 éves lesz, a kicsi 9 hónapos.
Úgyhogy már tudom, milyen, amikorkicsit felnőnek.
A nagy napközis(náluk negyedikig nem is lehet hazajönni 4 előtt, bent megcsinálják aleckét, úgyhogy ez nem is napközi, mert a saját tanárjaik vannak velük. És ez jó, itthon nem kell tanukni, csak gyakorolni szoktunk)
Reggel visszük a kicsivel nagyot suliba, délután hozzuk.
De azért a nagy is még az én pici fiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!