Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit lehet kezdeni egy "ilyen"...

Mit lehet kezdeni egy "ilyen" 11 éves kislánnyal?

Figyelt kérdés

Nem az én gyerekem. Babysitterként dolgozom itt, egy hete! (tudom, hogy nem hosszú idő, de ennek ellenére én úgy érzem, hogy nyitnia kellett volna már felém)

Egy egyedülálló apukának segítek be, velük lakom itt Németországban.

A munkám annyi, hogy hozni vinni kell a kislányt a suliba. És délután 16:00-től este 19:00-ig vigyázni rá, amíg az apuka haza nem jön. Nos, a probléma az, hogy én hiába akarok vele játszani vagy bármilyen programot csinálni az vagy unalmas vagy nem vevő rá. Sokszor nem is válaszol, ha kérdezem csak a vállát vonogatja...Néha vannak "jobb" percei, de az kb. 10 percig, ha tart.

A munkakör nem ismeretlen számomra, 3 hónappal ezelőtt másik család gyerekeire vigyáztam, ott jobban kijöttem a gyerekekkel...

A sztorihoz még hozzátartozik, hogy ez a kislány azért él az apjával, mert az anyja bántalmazta jó pár hónappal ezelőtt.

Lehet, hogy ezért ilyen velem vagy nem találtuk meg még a közös hangot. Egyszerűen nem tudom...!

Tehát! A kérésem/kérdésem az lenne, hogy: tudnátok-e valamilyen tippet, ötletet adni, hogy milyen programokat találjak ki neki vagy hogy hogyan próbálkozzam másként nála?

Köszönöm!

2014. jan. 13. 20:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
51%
Az apjával beszéltél már erről?
2014. jan. 13. 20:03
 2/14 anonim ***** válasza:
20%
Valahogy elérni, hogy felnézzen rád, gondolom a hátad mögött úgy beszélnek rólad az ősei mint a koszos magyar bevándorlóról, ezért nem tisztel a kiscsaj se...
2014. jan. 13. 20:04
 3/14 anonim ***** válasza:
91%
Valószínűleg egyáltalán nem koszos bevándorlóként beszélnek rólad, ezt csak az itthoni, jellemzően komplexusos emberek találják ki. A bébiszittereket általában megbecsülik, szinte családtagnak tekintik nagyon sokan.
2014. jan. 13. 20:08
 4/14 anonim ***** válasza:
53%

Neked vigyáznod kell rá nem a személyiségét fejleszteni.

Apukának esetleg megemlítheted, hogy próbálsz neki elfoglaltságot találni de nem vevő rá, aztán lehet apuka is azt fogja mondani, hogy nem gond.

2014. jan. 13. 20:11
 5/14 anonim ***** válasza:
62%
Szeresd nagyon es ezt mutasd is ki. Ha nem tudod szeretni akkor nincs ertelme semminek sem. Szeretet. Ez a kulcs hozza.
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem arról van szó, hogy zárkózott lett a bántalmazástól. Légy vele kedves és nyitott, beszélgess vele sokat, hozz neki mindig valami apróságot. Érezze, hogy benned megbízhat, és soha ne tégy hirtelen mozdulatot amitől emgijedhet esetleg.
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy 11 éves lánynak már saját személyisége van, és lehet hogy ő pont zárkózott. Én 11 éves koromban biztos nem barátkoztam volna össze azonnal egy idegen emberrel. Egyszerűen ne erőltesd, mert az még jobban taszítani fogja. Miért muszáj játszani, vagy csinálni valamit mindig? Lehet, hogy ő elvan egyedül. Persze ha csupán zárkózott, mert az nem derül ki egyértelműen, hogy rossz, neveletlen-e, az más eset.
2014. jan. 13. 20:12
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha a saját anyukája bántalmazta, akkor természetes, hogy egy idegennel bizalmatlan, barátságtalan.

Idő kell neki!

Esetleg beszélj az apukájával, ő biztosan tudja, hogy hogyan közeledj hozzá, mit tegyél, mit ne tegyél.

2014. jan. 13. 20:12
 9/14 A kérdező kommentje:

Eddig nem vettem észre, hogy "koszos bevándorlóként" kezeltek volna, ha ilyet esetleg észrevennék, akkor az lenne itt az utolsó napom!

Az apukával eddig nem beszéltem még róla, pedig az lesz, csak nem tudom még, hogy hogyan kezdjek neki...(megbántani sem akarom, mert a kislány "szent és sérthetetlen")

2014. jan. 13. 20:15
 10/14 anonim ***** válasza:

Ezt az apuka vallja,hogy "szent és sérthetetlen"?

Amúgy lehet tényleg idő kell neki.És talán az anyukája miatt olyan.

2014. jan. 13. 20:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!