Nagyon szeretnék egy kisbabát, de még nincs itt az ideje. Mit tegyek?
Fiatal vagyok, mindössze 23 éves. A párommal tavasszal házasodunk, dolgozom és mellette levelező szakon egyetemre járok. Nagyon vágyom már egy babára, de előtte mindenképpen össze kell házasodnunk és be kéne fejeznem a sulit is. Még minimum 2 év, mire berendezzük és felújítjuk az otthonunkat, tehát racionális szemmel még nem most van itt az ideje a gyerekvállalásnak, s a párom is még várna, azt mondja fiatalok vagyunk.
De a szívem mást súg. A neten babás oldalakat nézek, a szülésről, várandósságról és a kisbabákról olvasok. Tudományos írásokat és személyes blogokat is. Az utcán könnyezni kezdek, ha babát vagy kisgyereket látok. Ma is elkezdtem bőgni a metrón, mikor egy kisbaba sírni kezdett. Inkább leszálltam a következő megállónál és megvártam a következő szerelvényt, nem bírtam nézni, szerettem volna megvigasztalni...
23/N
Ez nem beteges!! Hanem megértél az anyaságra. Szép lenne, ha minden leendő kismama átmenne ezen.
Egészen más lenne a világ. Ki, hogy éli meg ezeket az érzéseket, az egyénfüggő, de hangsúlyozom, hogy NEM BETEGES! Ha valaki a gyerekét veri, utálja, megszégyeníti, na az beteg, és ő beteges.
(Én is megkaptam ezt annak idején pár okostojástól)
Visszatérve a kérdéshez. Ezen én is átmentem, vannak hullámvölgyek. Biztos vagyok benne, hogy most a vizsgáid miatt is stresszes vagy, ilyenkor én is hajlamos vagyok egy kellemesebb dologgal elfoglalni az agyam. El nem fog múlni ez az érzés, csupán mérséklődik majd.
Párom is ugyanúgy volt vele, akart is, de nem akkor, amikor én. Sokat is veszekedtünk sajnos emiatt, de mindig beismertem, hogy igaza van. Végül az oldotta meg a problémát, hogy feldobtam neki, hogy mi lenne, ha 1 év múlva ilyenkor nekiállnánk. Döbbenetes volt, de igent mondott! Én lenyugodtam, éreztem, hogy akar kisbabát, és kihasználtam azt az 1 évet. Nagyon gyorsan eltelt. Azóta már kismama lettem, és az idő azóta is szélsebesen rohan. :)
El fog jönni a Te időd is!
16 hetes kismama
De jó akkor nem vagyok egyedül az elmebajommal :)
Ha akarsz írhatsz privátot.
23 éves vagyok, levelezőn egyetemre járok, nekünk még házunk sincs amit felújíthatnánk, illetve pont most leszek munkanélküli a héten. Egyfolytában cikkeket olvasok, a gyakori gyerekvállalás/nevelés részét bújom, babás videókat nézek, párommal már kitaláltuk a babák nevét, ha végre egyszer eljutunk oda... szóval totál megértelek :)
Amúgy engem az "vigasztal" hogy még ha a babának nem is most van az ideje, van egy csomó minden amire várok. Suli befejezése, közös albérlet, aztán külföld, hogy összeszedjünk egy házra valót. Közben bármikor lehet eljegyzés, esküvő, mert az más tészta. Összességében az vigasztal, hogy közben halad a kapcsolatunk szép lassan lépésről lépésre. Még ha csiga tempóban is :)
Ha nem lehet baba? Tűzz ki más célt, ami a baba miatt lenne.
Pl. Ha dohányzol kezdd el most letenni a cigit, hogy mire oda juttok, már ne dohányozz. Ha leszoktál, akkor kipipálhatod a képzeletbeli "babaváró" listádon.
Kicsit túlsúlyos vagy, és csinos anyuka akarsz lenni? Adj magadnak 7-8 hónapot, tűzz ki egy testsúlyt, válts életmódot, és mikor elérted a súlyt, akkor azt is kipipálhatod :)
Én pl. megszeretnék tanulni horgolni, leszeretnék kicsit fogyni, beszeretném fejezni a sulit. Szóval sorjában!
Kitartást!
Teljesen ugyan így érzek, most éppen született ismerősömnek is kislánya és azóta sírok, milyen jó érzés lehet nekik :)
Nekem viszont nagyon rossz érzés hogy várni kell :(
én is mindent evvel kapcsolatban nézek, és csak az anyaságra tudok gondolni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!