Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell szélesen csomagolni...

Mackó3 kérdése:

Miért kell szélesen csomagolni a kisbabát, ha nincs csipö csúszása? Egy hóson voltunk csipü uh-n ott minden okés volt, akkor miért kell még három hós koráig szélesen csomagolni?

Figyelt kérdés
2012. jan. 19. 15:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Elnézést, nem a kérdésre válaszolok, de nekem két gyermekem van és nem tudom mi az , hogy szélesen csomagolni?? Leírnád?
2012. jan. 19. 15:38
 2/5 anonim ***** válasza:
Én gondolom, h ez mit takar, de nekem senki se javasolt ilyet. Ki mondta, így kell? Ez vmi nagyanyáink szokása lehet.
2012. jan. 19. 15:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Mit jelent az, hogy szélesen csomagolni?

Nekünk nem volt minden rendben anno az UH-n, a háziorvos annyit mondott, hogy hason altassam az jót tesz a csípőjének, legközelebbi kontrollon nem volt semmi baja.

2012. jan. 19. 15:40
 4/5 anonim ***** válasza:
terpeszpelenkára gondoltál?
2012. jan. 19. 15:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Azért mert ilyenkor fejletlen a csípő. Az 1 hónapos uh-n biztos nem azt mondták hogy kifejlett a csípője, hanem hogy korához képest rendben van. A csontmag pl csak 3 hónapos kor körül alakul ki, és az izületi vápa is sekély még ilyenkor. annak is alakulnia kell. Ha ilyenkor nem megfelelő helyzetben állnak a lábak, akkor nem fejlődik megfelelően, és ez okozhat csípőficamot, vagy egyéb nem ennyire drasztikus, de azért később fájdalmas elváltozást.

Az ortopédusok 99%-a azt mondja hogy minden babát terpeszpelusozni kellene minimum 3 hónapig, és sokkkal kevesebb csípőgond lenne. Sajnos mi nem tettük a második babánál. Kengyeles lett a lányom, így nagyon utánajártam a dolgoknak.

2012. jan. 19. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!