Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek elkérhetem a...

Szerintetek elkérhetem a páromtól a családi adókedvezmény felét?

Figyelt kérdés

Egyetemre jártam amikor szültem, így nekem csak a gyes és a családi jár, nem sok. a párom egy összegben kapja vissza a családi adókedvezményt tavasszal. lenne jogom elkérni a felét? vagy nem, mert ő dolgozik?

nem túl rózsás itthon a helyzet kettőnk között, néha vannak gondok a pénz miatt. tipikusan a "te itthon vagy, nem csinálsz semmit, és dolgozom meg a pénzért..." stb.

2014. jan. 11. 22:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"l napi 8 órát anyukádhoz és csak estére menj haza miután megittál egy sört a haverjaiddal. majd amikor a 7. nap végén is 3-szor kel fel éjjel a gyerekhez, térjetek vissza arra a kérdésre hogy pontosan mit is csinálsz te otthon. "

Persze mert szerinted az anyánál sörözik és abból van fizetése, te sem vagy normális. Ennyire nem kell magadat sajnáltatni mert nagyon szánalmas. Ja és nő vagyok.

2014. jan. 12. 10:11
 12/15 A kérdező kommentje:

nem vagyok a gyereke, bocsánat a rossz fogalmazásért. költőpénz alatt értem a számlák kifizetését és a főzéshez való bevásárlást, gyógyszerek, meg ami kell.

nincs közös bankszámlánk, egyelőre nem is szeretnék, még csak házasok se vagyunk.

tényleg nem látja át, hogy anyának lenne, háztartást vezetni, mellette diplomázni nem egyszerű "munka". persze tudtam előre, hogy nem lesz egyszerű, de mégis imádom, csak ez a pénz dolog néha elég őrjítő...most például a párom tabletet készül magának venni, míg én azért hagytam abba a fogamzásgátlót, mert nem tudom kifizetni, vagy azért jártam szülés után sokáig a kismama nadrágjaimban (ami azért még viselhető volt), mert a régi nacik nem jöttek rám, újat meg nem tudtam venni. utálom ezt a kiszolgáltatott helyzetet, remélem a nyáron találok munkát és mehetek dolgozni.

2014. jan. 12. 10:18
 13/15 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de én biztos nem élnék ilyen kapcsolatban, ahol ennyire semmi sem közös! Ahol a másik, csak mert ő dolgozik, te meg a közös gyereketeket neveled, nem figyel rád annyira, hogy neked normális nadrágod legyen, közben meg magának "luxus" holmikat vásárolgat. Arról nem is beszélve, hogy mi az már, hogy szívesen lefekszik veled, viszont arról nem gondoskodik, hogy újra teherbe ne ess, és a megszokott bevált módon védekezhess. Hány éves a párod? 20??? Borzasztó gyerekes és egyáltalán nem felelősségteljes családapához illő viselkedés... Hol itt a tisztelet???
2014. jan. 12. 10:40
 14/15 A kérdező kommentje:
26 éves a párom. nincs rajta kívül senkim, a lakás az enyém amiben lakunk, örököltem a szüleimtől, sajnos már nem élnek. de havi 37ezerből egyedül nem tudom fenntartani és eltartani a gyerekem egyedül. szóval ha tetszik, ha nem el kell viselnem ezt a pár hónapot, amíg nem dolgozom, utána majd meglátjuk a továbbiakat. köszi a segítséget. szerintem hagyom ezt a családi adókedvezményt is a fenébe, nem kell több szemrehányás.
2014. jan. 12. 10:48
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha ennyire rossz a helyzet, én odaállnék elé, és mondanám hogy tudom hogy kaptál pénzt, de kénre a gyereknek meleg ruha meg vitamin, szeretném ha elmennénk megvenni őket.
2014. jan. 12. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!