Komolyan ennyire ciki, hogy "tucatneve" van a gyerekeimnek?
Most már többedszerre kapom meg, hol burkoltan, hol kevésbé burkoltan azt, hogy mennyire gáz, hogy a most nagyon divatos neveket adtuk a gyerekeinknek. A fiunk Ádám. Amikor született, már akkor is gyakori név volt, bár én ennek egyáltalán nem jártam utána! Kamaszkorom óta tetszik ez a név, szerencsére a férjemnek sem volt kifogása ellene, eszembe sem jutott utánanézni, hogy hány gyereket hívnak még így. Hozzáteszem, hogy az ovis csoportban ő volt az egyetlen, az osztályában pedig még egy kisfiút hívnak így. Szóval azért szerintem nem katasztrofális a helyzet.
A poci neve Lara lett, ez nem annyira gyakori, viszont már fintorogtak páran, hogy a Rubint Réka gyerekét is így hívják, mit kell majmolni. Mert ugye csak azért lehet egy kislányt Larának hívni, mert a Rubint Rékát majmolom. Nem tetszhet két embernek egymástól függetlenül ugyanaz a név.
Értem én, hogy tucatnév, de engem nem igazán zavar, nem volt mérvadó a névválasztásnál a gyakoriságuk. Ezek tetszettek, és nem akartam csak azért adni egy olyan nevet a gyereknek, ami kevésbé tetszik, mert ritka. Nekem az én Ádámom, és az én Larám a legkülönlegesebb a világon, és pont le.zarom, hogy hányan futkosnak még ilyen névvel körülöttem. Sőt az sem érdekel, hány Kükütyin, meg Gandalf, vagy Roszárió van a világban.
Azt is megértem, hogy valakinek fontos a különleges név, de nekem/nekünk nem volt az. És baromira unom, hogy már-már nyíltan megy a lesajnálás (oviban,suliban), mert nem különleges nevet választottunk.
Tudom, nem kéne vele foglalkoznom, de egy idő után már tényleg nagyon zavaró tud lenni, hogy beszólnak.
Szerintetek is ciki már ezeket a neveket adni? Csak kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok, nyilván nem fogom emiatt megváltoztatni a gyerekek nevét.
Az én gyerekeimnek is "tucatneve" van. Nem érdekel mit mondanak. Megjegyzem nálunk sincs az oviban és a suliban az osztályban mégegy ilyen nevű. Nekem ezek tetszettek. Az egyik név már gimis koromban kiválasztódott, csak 15 évet kellett várni rá. :)
Egyébként régen is mennyi lászló, jános stb volt, gondolom voltak akkoriban az emberek annyira intelligensek, hogy nem más gyerekének a nevével törődtek. Sajnos idáig jutottunk, hogy más háza táján söpröget sok kedves ember.
én is figyeltem rá,hogy a gyerekeimnek ne olyat adjak amiből nagyos sok van.de cikizni senkit nem cikiztem azért ha olyat adott.
Felénk a Larából egyébként egyáltalán nincs.
Köszönöm a válaszokat! Egyébként itt is olvastam már ilyet, hogy:
"inkább, mint a tucatnevek egyike!"
Szerintem sokaknak eszébe sem jut, hogy ők elvárják, hogy ne szóljuk le a különlegesebb neveket, pedig ők is ugyanezt teszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!