Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Komolyan ennyire ciki, hogy...

Komolyan ennyire ciki, hogy "tucatneve" van a gyerekeimnek?

Figyelt kérdés

Most már többedszerre kapom meg, hol burkoltan, hol kevésbé burkoltan azt, hogy mennyire gáz, hogy a most nagyon divatos neveket adtuk a gyerekeinknek. A fiunk Ádám. Amikor született, már akkor is gyakori név volt, bár én ennek egyáltalán nem jártam utána! Kamaszkorom óta tetszik ez a név, szerencsére a férjemnek sem volt kifogása ellene, eszembe sem jutott utánanézni, hogy hány gyereket hívnak még így. Hozzáteszem, hogy az ovis csoportban ő volt az egyetlen, az osztályában pedig még egy kisfiút hívnak így. Szóval azért szerintem nem katasztrofális a helyzet.

A poci neve Lara lett, ez nem annyira gyakori, viszont már fintorogtak páran, hogy a Rubint Réka gyerekét is így hívják, mit kell majmolni. Mert ugye csak azért lehet egy kislányt Larának hívni, mert a Rubint Rékát majmolom. Nem tetszhet két embernek egymástól függetlenül ugyanaz a név.

Értem én, hogy tucatnév, de engem nem igazán zavar, nem volt mérvadó a névválasztásnál a gyakoriságuk. Ezek tetszettek, és nem akartam csak azért adni egy olyan nevet a gyereknek, ami kevésbé tetszik, mert ritka. Nekem az én Ádámom, és az én Larám a legkülönlegesebb a világon, és pont le.zarom, hogy hányan futkosnak még ilyen névvel körülöttem. Sőt az sem érdekel, hány Kükütyin, meg Gandalf, vagy Roszárió van a világban.

Azt is megértem, hogy valakinek fontos a különleges név, de nekem/nekünk nem volt az. És baromira unom, hogy már-már nyíltan megy a lesajnálás (oviban,suliban), mert nem különleges nevet választottunk.

Tudom, nem kéne vele foglalkoznom, de egy idő után már tényleg nagyon zavaró tud lenni, hogy beszólnak.

Szerintetek is ciki már ezeket a neveket adni? Csak kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok, nyilván nem fogom emiatt megváltoztatni a gyerekek nevét.

2014. jan. 7. 12:00
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
*poci=pici
2014. jan. 7. 12:02
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekeimnek is "tucatneve" van. Nem érdekel mit mondanak. Megjegyzem nálunk sincs az oviban és a suliban az osztályban mégegy ilyen nevű. Nekem ezek tetszettek. Az egyik név már gimis koromban kiválasztódott, csak 15 évet kellett várni rá. :)

Egyébként régen is mennyi lászló, jános stb volt, gondolom voltak akkoriban az emberek annyira intelligensek, hogy nem más gyerekének a nevével törődtek. Sajnos idáig jutottunk, hogy más háza táján söpröget sok kedves ember.

2014. jan. 7. 12:04
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem ciki, mindenki olyan nevet ad, amiről úgy gondolja, hogy a gyermeke együtt tud majd élni vele, és tetszik a szülőknek is. Az én környezetemben az Ádám és a Lara nem tucatnevek! De mondok jobbat: még nem is akarta gyereket, amikor eldöntöttem, hogy ha fiam lesz, Bencének fogják hívni. mire megszületett, addigra divatnévvé vált! De meg sem fordult a fejemben, hogy megváltoztassam! Senkinek nincs köze hozzá!
2014. jan. 7. 12:05
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekeimnek is tucat neve van,de nem érdekel mások véleménye.Én sem néztem akkor utána mennyire gyakori,nem érdekelt,mert nekem ezek tetszettek,és kész.A multkor volt egy hasonló kérdés akkor utána néztem abban az évben mennyire volt gyakori 2008-ban született a lányom a 9. volt a neve a listán,a fiam 2012-ben született a 6.ik leggyakoribb nevet kapta.150 fős oviba jár a lányom,a földszinten csoportonként kint van a gyerekek neve 150-ből 3 Petra van csak.
2014. jan. 7. 12:08
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

én is figyeltem rá,hogy a gyerekeimnek ne olyat adjak amiből nagyos sok van.de cikizni senkit nem cikiztem azért ha olyat adott.

Felénk a Larából egyébként egyáltalán nincs.

2014. jan. 7. 12:09
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiamnak ritka neve van, nekem meg ezért szólnak be, vagy éppen emiatt néznek rám furán. :D Én sem törődök mások véleményével, ne vedd magadra te sem, amit mondanak.
2014. jan. 7. 12:20
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Zalánom lett,mikor öcsém született több,mint 7 éve határoztam el,hogy Zalánom lesz,akkor még ritka volt.Fiam születésekor elhatároztam ha lányom lesz Léna lesz,ez volt 3 éves,tesó 1-2 éven belül változó,felénk még nem hallottam a Léna nevet,csak itt a gyakorin mondták,hogy tucatnév,de nem érdekel nekem nagyon tetszik.
2014. jan. 7. 12:20
 8/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Egyébként itt is olvastam már ilyet, hogy:

"inkább, mint a tucatnevek egyike!"

Szerintem sokaknak eszébe sem jut, hogy ők elvárják, hogy ne szóljuk le a különlegesebb neveket, pedig ők is ugyanezt teszik.

2014. jan. 7. 12:21
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
kicsit hézagos lett,szóval tesó 1-2 éven belül várható
2014. jan. 7. 12:21
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiunk neve tucatnév, a kislányunké egy régebbi nem túl felkapott név. Ezek tetszettek és kész:)
2014. jan. 7. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!