Mit gondoltok az ilyen nevekről?
Figyelt kérdés
Aglent, Alirán, Bahar, Béta, Elif, Árlen, Benke, Bere, Létó, Sáfély, Sudár, Erátó, Kilit, Mikolt, Györke, Ében, Móka, Miron, Ata, Témisz, Kara, Harka, Absa, Zejnep, Küne, Cseresznye, Hárs, Dió, Fahéj, Fehér, Móka, Március, Gesztenye, Torna, Ozora, Sáfrány, Göncöl, Szeder, Balzsam, Színes, Remény, Béke, Áldás, Amondó, Bojtorján
2013 december elején fogadták el ezeket a neveket, csak nekem furcsa, hogy egy gyermeket Cseresznyének vagy mondjuk Sáfránynak hívnak, még eldönteni se tudom hogy fiú vagy lány nevek-e, meg kicsit furán hangzana hogy pl: Nagy Torna vgay Fekete Móka.
2014. jan. 7. 12:00
11/15 anonim válasza:
Esetleg a Miron...de fiú, vagy lány név?
12/15 anonim válasza:
Azért ezek eléggé vegyesek, van köztük szerintem vállalható, pl. Benke, Mikolt, Ében, Kara, de én a növény neveket is elképzelhetőnek tartom, a Fahéj, Cseresznye, Szeder és Gesztenye nem is rossz. Csak még nem szokta meg az emberek füle, mint pl. az Almát vagy Málnát. Persze a legtöbb eléggé erőltetett vagy furán hangzó, főleg a jelentéssel bíróak, de legalább van választék :).
13/15 anonim válasza:
Csak ezek mellé a nevek mellé zárójelben oda kéne tenni hogy hímnemű, avagy nőnemű. Pl. a Színes, Balzsam, az milyen gyerek kaphatja? Vagy ebben a nagy szabadelvűségben azt is a szülő határozza meg?
14/15 anonim válasza:
Keresztlànyaim Sàfèly ès Enèh...ezek eddig is adhatò ősi magyar nevek.Nektek undoritò màsnak nem. Tovàbb kell lèpni....
15/15 A kérdező kommentje:
Nem undorító nevek, csak azért furcsák, meg tényleg bár név lány vagy fiú név, vagy az anyuka apuka eldöntheti, aztán majd oviban lesz furcsaság ha pl lesz egy Móka nevű lány és fiú is, na akkor a gyerek ne legyen személyiségzavaros, meg nekem inkább a hagyományosabb nevek tetszenek, ezek meg érdekesek
2014. jan. 7. 14:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!