Gyermeked/gyermekeid beszólásai? Van kedvenc?
Fiamnak rengeteg beszólásai voltak
Párat leírok.
5 éves. Óvoda. . A dadus kedvence volt, mert olyan kicsike volt, még a óvodás lányok is babusgatták. Egyszer megkértem, hogy este amikor érte megyek, öltöztesse fel, hogy csak bemegyek érte, és mehessünk is, mert sietnünk kellett.
Így a dadus elkezdte átöltöztetni az utcai ruhába. Persze a harisnyával neki is meggyűlt a baja mint nekem szokott, ugyanis a fiam utálta a harisnyát, és kész harc volt ráadni. A dadus mindennel próbálkozott, a végén már nagyon hízelgett neki,puszilgatta, hogy jó kisfiúk harisnyát vesznek fel stb. Erre a fiam :
-Tudod Ica, te jó nő vagy, csak a cicid kicsi..a harisnyámat azért neked adhatom ha annyira kell. Majd szépen odaadta neki a harisnyát. Én arra mentem be, hogy a dadus vőlegénye vigyorog, Ica a dadus nevet az óvónénikkel. Hát csak kicsit süllyedtem el amikor elmondták a sztorit.
Vagy ott van amikor 7 évesen hazajött a szomszédból a legjobb barátjától. Megtudta, hogy a kis barátjának megint lesz kistesója. A fiam hazajött, és csendben figyelt engem. Jobban mondva a hasamat. Végül rákérdeztem miért bámul ennyire. Erre a lelkem odajön hozzám, megsimogat, és a következőt mondta
- anyukám.. Ugye az én szobám elég kicsi, a tiétek sem nagy, de Karcsinak (ő volt a németjuhász kutyánk) szép nagy háza van. Oda elfér egy kis tesó ha ide is jönni akar egy.. Megegyeztünk??
Később esett le, miért jött a Karcsi házával.
2,5 éves fiam,kb 2 éves kora óta gyűjtöm a kis aranyköpéseket,persze mindegyik az adott szituációban volt igazán vicces.
Az első: Odaállt mamája elé nagy szemekkel szét tárta a karját és ennyit mondott teljesen átszellemülve -Mama szeress még! és át karolta lábát,nagyon cuki volt.
A második: Kávéztunk a barátnőimmel, az egyik barátnőm mesélte,hogy az öccse nem csípi a szőke lányokat, kisfiam felém fordult és rezzenéstelen komoly arccal azt mondta,hogy -Anya én sem szeretem ám a szőkéket! haláli volt.
Harmadik:
Kisfiam oda van az esernyőért az tetszik a legjobban neki ahogy kinyitjuk,egyik nap odajött és elkezdte izgatottan mesélni -Apa azt mondta veszünk nekem kisesernyőt,és Apa fel fogja nekem pumpálni! Nagyon édes volt
Beszélgettünk,hogy a bölcsiben kinek van testvére,és szóba került,hogy neki ki a testvére,mondtam,hogy neki még nincs,rám nézett és mondta. -Anya nekem a mama az én testvérem! :D
Bölcsiben történt, az egyik nevelő mesélte el nekem délután,sok a lány alig van fiú,kisfiam egyik délelőtt vizslatta a lányokat,majd azt mondta a nevelőnek -Szép lányok kicsi a cicijük,anyáé nagyobb! Úgy nevettem mikor mesélték.
Nálunk is sok volt, az utóbbi napokban az ikerfiaim gyártottak párat, 3,5 évesek:
Nagyon összetartó páros, általában nem akarnak menni egymás nélkül sehova, fürdeni is csak együtt akarnak. Mindig így is van. Kihallgatom őket--ok, nem szép--, annyira jókat csacsognak ketten. Hallom ám:
Az egyik fekszik, másik felül, és mondja:- Megmosom a picike kis fenekedet!--megmosta, aztán odadugta a másiknak a saját fenekét, és:- Te is megmosod az én picike kis fenekemet?!? :-) --ja és mindezt pöszén, nincs s betűjük, sz van helyette.
Ugyanez a kisfiam: mossa a fogát, megunta a drágám, odaáll elém, nyújtja a fogkefét: Anya, inkább vakarózzál meg te! :-)
Le akartam őket fektetni, az egyik nagyon nem akart, közölte hogy nem szeret....mondtam neki hogy azért adj egy puszi!, kaptam is egy hatalmas cuppanóst (ennyire nem szeret! :-)), és persze visszakérdeztem: Most már szeretsz? Igen....nem...majd holnap! :-))
Mikor megszületett a kislányom megkérdeztük a fiamat hogy szeretné-e ha hazavinnénk a kórházból a hugit. Igen!
Pár évvel később a két gyerek vitázott valami játékon, erre a fiam így szólt: "Na jobb ha befejezed a hisztit, mert ha nem tudnád nekem köszönheted hogy anyuék hazahoztak a kórházból téged! Ha nem engedtem volna, te ott maradsz!! XD
Kisfiam 3,5 éves, ovis.
Sokat beszélgetünk arról, hogy kell szépen viselkednie egy ovisnak. Pl. nem túrjuk az orrunkat, köszönünk stb.
Egyik vasárnap reggel kb. 7kor berohan a szobánkba ezzel:
- Anya, anya felkeltem! Volt egy nagy barna FIKUSZ az orromban, kiszedtem, de nem ettem meg, kidobtam a szőnyegre!
- "Szuper" kisfiam, jó reggelt :)
(természetesen normális család vagyunk és nem ez a megszokott viselkedés nálunk)
4 évesem ma:
Összeszidtam, mert rosszalkodott az oviból hazajövet. Ültem az ágyon, ő meg hordta nekem oda a macikat ajándékba, hogy boldog legyek.
Kb. a tizedik plüss után rám néz nagy szemekkel:
- Na, most már megboldogultál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!