Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki már érti a GYED extrát...

Aki már érti a GYED extrát tudna segíteni?

Figyelt kérdés
Életem a következő képpen alakult. 2013. januárjában született meg a kislányom, és az élet úgy hozta hogy fél éves korától vissza mentem dolgozni, így lemondtam a GYED et. Akkor ezt most újra igényelhetem GYED extra formájában?
2014. jan. 6. 20:37
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Nem, a jogszabálynak nincs visszaható hatálya, csak az idei születésekre alkalmazható.
2014. jan. 6. 20:42
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
A gyed extra azt jelenti, hogy idáig, ha kettő gyerek volt, akkor csak egyre adták a pénzt. Ha pl egyikkel gyesen volt a szülő a másikkal gyeden. Most kapja az anya a gyest és a másik gyerekre a gyedet is 1-étól született második gyereknél.
2014. jan. 6. 20:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha eredetileg 2 éves koráig járt volna a gyeded (vagyis volt kb. 2 év munkaviszonyod és nem csak a 365 nap), akkor 2014. januártól (az 1 éves szülinapi dátuma utáni naptól) újra igényelheted a gyeded. Ennek semmi köze sincs semmiféle kistestvér születéshez, de úgy látszik sokan csak ezt az egy dolgot szűrték le az egészből.

A törvénymódosítás miatt most már korlátlan időben dolgozhatsz gyed mellett, ha elmúlt a gyermek 1 éves. És a 2014 január előtt születettekre is vonatkozik.

[link]

2014. jan. 6. 21:00
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Január 1-től a GYED mellett is lehet dolgozni. Igen, igényelheted. Most volt a híradóban is.
2014. jan. 6. 21:01
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Gyermeked most tölti a 2 éves kort így már nem vagy jogosult a gyed-re de a gyest megigényelheted.
2014. jan. 6. 21:10
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát kedves előttem szóló..

Tanulj meg számolni

Most hogy betölti az 1 éves kort a gyermeked,újra igényelheted a gyedet.

2014. jan. 6. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!