Milyen juttatásokat kaphat egy újszülött 2014-ben?
A segítségetekre lenne szükségem, hogy mik azok a kedvezmények és juttatások amelyeket igénybe lehet venni, ezeknek mik a feltételei. A magzat jelenleg 6 hetes, a párommal közös háztartásban élünk de nem vagyunk házasok, ez nem tudom hol lehet esetleg kizáró ok.
Olvastam családi adókedvezményről (bár ezt 90 napon túli terhesség esetén lehet csak igényelni? Akkor ez 6 hetes magzat esetén bukta vagy lehet később igényelni?), családi pótlékról (ezt passzolom mikor és ki jogosult), kelengyepénzről (nem tudom mikor és mekkora összeg), a többiről meg még fogalmam sincs. Nem szeretnék semmiről lecsúszni, ha valaki röviden címszavakban ezeket összefoglalná nekem akkor megköszönném.
"GYED. Az az anyuka munkaviszonya után jár"
Nem teljesen igaz fél év után az apa is mehet gyed-re csak ha anya munkanélküli apa gyed-en abból nem lehet megélni.
Ismét köszönöm a válaszokat. A párom is dolgozik (lassan már 2 éve folyamatos munkaviszonyban), viszont határozott idejű szerződése van ha jól tudom. Az apaságinak mindenképp utánajárok.
Még egy kérdés: idén a gyerek születése után jár gondolom az apaszabi (5 nap), de ebben az évben jár a gyermekek után járó pótszabadság is (2nap) ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!