Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Áprilisban megszűnt a tanulói...

Áprilisban megszűnt a tanulói jogviszonyom.30hetes babás vagyok. Mit kellene csinálnom, kihez fordulhatnék?

Figyelt kérdés
Nappali tagozaton tanultam. Ugye az iskola által biztosítva voltam. Júniusig kaptam árvaellátást, mert apukám meghalt. Juniusban közben férjhez mentem. 22éves vagyok. Nem tudom most van e beteg biztosításom. Ha nincs, mit kell tennem? Vagy a férjem által nem vagyok biztosítva? Vagy ez most hogy működik?? Légyszi válaszoljatok!!Köszi szépen!
2008. júl. 15. 13:52
 1/8 A kérdező kommentje:
Légyszi válaszoljatok!!!!Nagyon fontos lenne, mert hamarosan szülök, és nem tudom mit kell tennem!!
2008. júl. 15. 14:02
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Fizethed te magad is, csak azt az Apeh-nál a formanyomtatványon kell intézned illetve ha nem tudod fizetni akkor a Polgármesteri hivatal átvállalja helyeted. Most nem jut eszembe a nyomtatvány száma, de ha gondolod megkeresem neked. Érdeklődj a hivatalotokba.

2008. júl. 15. 14:08
 3/8 A kérdező kommentje:

Huh, azt nagyon megköszönném!!!Fizetni tunám éppenséggel, csak anyuval lakunk még. És nekem ugye nincs még jövedelmem semmi...

Ez akkor azt jelenti nem vagyok biztosítva?

2008. júl. 15. 14:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Be kéne menned az egészségbiztosítóhoz,ott megnézik neked, hogy vagy e biztosítva.A párodéból nem vonhatják, én is ugy akartam nekem szt mondták, mindenkinek maga után kell fizetni a tb-t.Remélem segítettem.Ha nem vagy biztositva,adnak csekket,azt kell minden honapban befizetni.
2008. júl. 15. 14:29
 5/8 A kérdező kommentje:
De 5000Ft az 5000Ft és azt a gyerekre is költhetném éppen...és ha esetleg jelentkezem a munkanélkülibe??
2008. júl. 15. 14:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Rendben de ha azt az 5ezret magadra vagyis a biztosításodra költöd akkor is a babára is költesz. Gondolj bele. Ha jók az információim akkor tb- finanszírozás nélkül ha szülni mész ugye magadnak kell fizetned a kórházi ellátást. Egy sima szülés 5 napos bentfekvéssel csupán 130-150ezer körül van( s nem fogadott orvos vagy ilyesmi, csak simán biztosítás nélkül beestél és szültél). Ki tudnád fizetni saját zsebből? S mi van akkor ha császáorznak?

Járj mindenképp utána,hogy biztosított vagy-e tehát helyi ope iroda aztán a munkaügyit is megpróbálhatod, de nem lesz elég a biztosítotti jogviszonyod mondjuk TGYÁS- és GYED-hez ezért lehet csak GYESt kapsz majd .Ezeket mind megkéne kérdezne.

Szóval 1 oep aztán TÁKIS csdaládtámogatások és munkaügyi kzp. Sok szernecsét

2008. júl. 15. 14:47
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!!!
2008. júl. 15. 15:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem vagy biztosított ha megszünt a tanulói viszonyod. A terhességi-gyermekágyi segély (tgys) abban az esetben jár ha van 180 nap biztosítási időd, beleértve a tanulói jogviszonyt is. Ezt igazolnod kell. Az államkincstártól (MÁK)-tól tudod igényelni az anyasági támogatást, illetve a családi pótlékot is. Az apeh nyomtatvány száma: 08T1011. Ezt abban az esetben küld be, ha te magad fizeted a tbt. Az Apeh honlapján megtalálod a kitöltési útmutatót is. Ha nem boldogulnál vele, segítek.
2008. júl. 15. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!