Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 25-30 eve konnyebb volt...

25-30 eve konnyebb volt gyereket nevelni?

Figyelt kérdés

En inkabb csak azt veszem eszre, hogy a mai gyermekek nagyon kenyelmesek, szemtelenek, agresszivak. Ez regen is igy volt?

Egy konnyu sztori:

Tavaly telen mentem haza negyes-hatossal sulibol. Sokan voltak a villamoson, esti csucsido volt. Egy jol szitualt szoke 35-40 ev kozotti "holgy" a 7-8 eves (szoke) kislanyaval tolakodtak az ajtohoz, hogy marpedig ok le fognak szallni (ha jol emlekszem ez a Harminckettesek teren volt, de reszlet kerdes), agresszivan lokdosve utat tortek maguknak. A kislany visszataszitoan tiszteletlenul kezdett flegmaskodni, mert nem volt problemamentes a kiszallas. Nekem jott es elkezdett nekem felnottnek! hangosan magyarazni, hogy mit kepzelek magamrol, hogy nem megyek arrebb, pfujj, ne is merjek hozza szolni, mert nem erdekli a mondanivalom ... Szepen eloadta magat mindenki elott. Anyuka meg nem szolt semmit, csak dobalta a hajat, mint a Taft reklamban. Ossze is neztunk egy paran, hogy komolyan ennyi minden megengedett egy gyereknevelesben. Fel is huztam magam ezen kicsit, es arra gondoltam, ha az en gyerekem lett volna, en ugy elp.csazom az egesz kombino elott, hogy ne felj, hazaig bombolt volna! Megis milyen felnott lesz ebbol? Ilyen nehez manapsag gyermeket fegyelmezni? Vagy csak a Fideszes anyukaknak lehet mindent?

2013. dec. 30. 19:17
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
80%
A mai szülők pont 25-30 éve voltak gyerekek,szóval ha ők nem jó szülők akkor talán ők sem a legjobbat hozták.
2013. dec. 30. 19:20
 2/25 anonim ***** válasza:
75%
Ma is és régen is engedték leszállni az embereket a járművekről. Ha ezt valaki nem érti akkor nem azzal van gond aki le akar szállni. És a leszállás igénye mindenkinek jár, kortól és neveltetéstől függetlenül.
2013. dec. 30. 19:27
 3/25 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van, 2-es ... Majd megkeresem a kislanyt es alazattal fogok bocsanatot kerni tole. Remelem nem okoztam neki nagy lelkiserulest, mert ugrottam felre azonnal, amikor ram rikacsolt. 1., idoben kell keszulni a leszallasra, plane, ha rajta kivul millioan vannak, es nem az ajtocsukodas elott kell lokdosodni. 2., kulturaltan is lehet szolni, hogy "tessek szives kicsit arrebb menni, mert leszallnank!", es nem kell kulon bemutatot tartani, hogy nyolcevesen micsoda onbialma van es ugy beszel felnottekkel, mintha omaga is az volna. Persze anyuka szentseges nevelesi elve. De en biztos szajon vagtam volna, hogy tobbet ki nem meri nyitni a szajat! Erdekes, anyam sosem e gedte, hogy hisztizzek meg oteves koromban sem! Ha megis probalkoztam, megkaptam a magamet! Es laaam: felnottem.
2013. dec. 30. 19:55
 4/25 A kérdező kommentje:
*NEM ugrottam felre azonnal.
2013. dec. 30. 19:59
 5/25 anonim ***** válasza:
67%
Én röhögtem az egészen, bocs. Hogy a frászba jön ide a Fidesz? Mi köze ennek egy neveletlen taknyos libához a villamoson? Ki kellett volna osztani egy pofont a lánynak és amennyire lehet odébbállni, hogy le tudjon szállni.
2013. dec. 30. 21:23
 6/25 A kérdező kommentje:
Mier'? :)) Hat biztos is, hogy ezzel a sznob viselkedessel nem balos. De akkor mit keres az ilyen bkv-? Szervizben volt aranyozott BMV? De mocskosul lenyegtelen, az utazik bkv-n, aki akar. Csak akkor tudjon is viselkedni! Ez igaz a "sotet oldalra" is ... A kislanyt illene nevelni, nem lepasszolni a bebisitternek, aztan elriszalni a fodraszhoz.
2013. dec. 30. 21:58
 7/25 anonim ***** válasza:
82%
A kislány neveletlen volt, az anyukája rosszul reagálta le, te pedig szűklátókörű vagy. Nehéz emberek találkoztak rossz időben, rossz helyen.
2013. dec. 30. 22:20
 8/25 A kérdező kommentje:
Igen, az ajtoban alltam, ok pedig akkor talaltak ki, hogy repulni akarnak, amikor jelzett az ajto.
2013. dec. 30. 22:42
 9/25 anonim ***** válasza:
Normál esetben az áll az ajtóban aki le akar szállni s aki beljebb áll az mögéje áll - sorba.
2013. dec. 30. 22:44
 10/25 anonim ***** válasza:
Számomra ez az illem a sorban állás, nem a tülekedés. Persze ha előttünk áll valaki akiről kiderül, hogy nem áll sorba... Nos ebből valóban gond lesz...
2013. dec. 30. 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!