Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen mentalitás ez? Testvére...

Milyen mentalitás ez? Testvérem egyedülállóként NEM törődik a gyerekének az iskolai teljesítményével, azt hangoztatja a lényeg hogy elvégezze, mert hogy úgyis fizetős fősulira megy már mindenki.

Figyelt kérdés

a baj az hogy az én gyerekemre is átragad ez a mentalitás, márpedig én megkövetelem hogy tanuljon, ha kell este 9 ig is! Így soha nem tanulja meg az a szerencsétlen gyerek mi a felelősség. a testvérem azt mondja hogy nem akarja elvenni a gyerekkorát, meg hasonló sületlenség, de szerintem inkább a férjétől fúj a szél. hordják a gyereket mindenhova, színháztól, mozitól múzeumtól mindenfelé, de akkor is.

CSAK én vagyok az egyedüli aki fontosnak tartja hogy az iskolát JÓL végezzék el saját erejükből, és ne zülljenek le?

2013. dec. 29. 20:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Azt hiszem teljesen szelsosegekbe megy bele ez a beszelgetes :) mivel a testver nem tudja leirni az o allaspontjat igy meddo ez a "vita".

Kedves kerdezo: Te neveld ugy a gyermekeidet ahogy Te jonak latod es hagyd, hogy a testvered is azt tegye.Biztosan maskent latjatok a dolgokat.Egyszer sem biztos, hogy nem foglalkozik a gyermekevel, mert nem hordana kulturalis programokra ha igy lenne.

2013. dec. 29. 23:49
 12/12 anonim ***** válasza:

Színházba, moziba és múzeumba járnak azt mondtad.

Szerintem ez többet ér, minthogy én egyetemen megtanultam deriválni.

Engem se korlátoztak, a szüleim úgy gondolták kényszerítéssel úgysem mennek semmire, és hogy lényegében a gyerek MAGÁNAK tanul. Ha ezt nem láttam be, akkor úgy jártam. És mennyivel életrevalóbb vagyok némelyik színötös volt szaktársamnál!

Gimiben még emlékszem én is úgy chateltem, mint a "züllött mai fiatalság", pl.: hogy helyett "h", ötlet helyett "5let" stb.

Mégis jó érzés, hogy önmagamtól, a magam felé mutatott igényesség miatt hagytam ezt abba.

Nem tudom érthetően írtam-e le, de arra akarok kilyukadni, hogy a gyereknek is meg kell értenie, és önmagától rájönnie, miért fontos a tanulás. Ez lehet akár orvos, mérnök, de pincér, fodrász, amit akar, nem feltétlen az egyetemről beszélek.

Nem jó amit a testvéred csinál, nem szabad hagyni totálisan elzülleni a gyereket, de megmondom őszintén a te módszeredet se tartom jobbnak.

Kell tartani egy minimális megkövetelést: házi elkészítése, anyag átolvasása, de hagyni kell gyereknek lenni a gyereket. KOMOLYAN! Nagyon csúnya bajai lesznek a gyerekednek, ha most nem élhet gyerekként.

Velem bevallom sose tanultak, és a minimális elvárásuk se volt a szüleimnek velem szemben, pont mint a testvérednek, de önmagam erejéből, és saját érdekemben beláttam, hogy nem állapot hogy gimi elsőben megbukok matekból.

Gimi utolsó évében 4,6 volt az átlagom úgy, hogy nem szakadtam meg a tanulásban. Kifejezetten boldog tini voltam.

2013. dec. 30. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!