Ha most jelentkeznék főiskolára ami fizetős akkor nem kellene fizetnem?
Találtam egy honlapot amin ezt irják...
Gyermeknevelés mellett folytatott tanulmányokra vonatkozó kedvezmények
Az anya, aki az adott szemeszter első napján
- szülési szabadságon
- gyesen
- gyeten
- gyeden van nem kötelezhető költségtérítés fizetésére
ez 2006ban szűnt meg
1. Amennyiben költségtérítéses képzésben kíván részt venni, akkor a költségtérítés fizetés alól valóban nem mentesülhet. A hatályos szabályozás ugyanis azt mondja ki, hogy az a hallgató, aki
1.1. 2006. december 31-je előtt létesített hallgatói jogviszonyt ÉS
1.1.1. költségtérítéses képzésben vett részt és a félév (oktatási időszak) első napján terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesült, VAGY
1.1.2. közismereti tanári vagy hittanár-nevelő szakon egyszakos tanári oklevéllel már rendelkező magyar állampolgárságú hallgatóként második közismereti tanári szakképzettség megszerzésére irányuló szakon az adott tanári szak képesítési követelményeiben meghatározott időtartamban folytat tanulmányokat, ÉS
1.2. a félév (oktatási időszak) első napján a 1.1.1. vagy a 1.1.2. pontok szerinti feltételeknek eleget tesz,
azon a szakon, szakképzésben, melyben e rendelet hatálybalépése előtt az 1.1.1. vagy az 1.1.2. pont alapján korábban költségtérítés-mentességben részesült, az 1.2. pont szerinti félévben (oktatási időszakban)
költségtérítés fizetésére nem kötelezhető.
2. Jelenleg tehát csak az a kismama jogosult költségtérítés fizetése alóli mentességre, aki a 2006. december 31-e előtt megkezdett képzés megkezdésekor már részesült valamely juttatásban, és ez fennáll annak a félévnek az első napján is, amelyre nézve mentességet kér. Mivel az Ön esetében az 1.1. pontban említett feltétel nem áll fenn, így nem mentesülhet a költségtérítés fizetése alól.
Szia!
Én fizetősre járok, és igenis kell fizetni!
Gyesen vagyok terhes is vagyok augusztustól,mégis fizetek!
Sajnos ez megszűnt!
Valóban csak plussz pont felvitelinél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!