Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, leendő anyukák, most...

Anyukák, leendő anyukák, most komolyan, mire ez a nagy izgalom?

Figyelt kérdés
Én komolyan nem értem mire jó ez a nagy hűhó, hogy hőmérőzés, meg ovuláció meg peteérés, meg naptározás, meg görbézés meg nemvárt stb stb. Nemrég kezdtem el itt olvasgatni, mert lassan mi is szeretnénk gyereket, de én annyira messze állok ezektől a témáktól. Mikor jön, akkor örülni fogok neki, addig meg élem az életem, dolgozom, szórakozok, utazok, imádom a férjemet, nem stresszelek rajta. Szóval, minden provokáció nélül kérdezem, mert tényleg nem értem, mire jó ez a nagy stresszelés?
2013. dec. 27. 23:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerintem az agy nem így működik, hogy valamit nagyon akarok és utána eldöntöm, hogy nem stresszelek rajta..na jó akkor már nem is stresszelek többé. Vetélés(ek) után, vagy több év várakozás után, hidd el nincs ilyen gomb, vagy ha van az a ember nagyon hidegvérű. Maximum lemondás van és úgy szűnik meg a stressz, beletörődsz, hogy Neked már nem lesz gyereked és persze elgondolod, hogy Te milyen egy béna (vannak még fokozatok) vagy, hogy még egy gyereket sem tudsz összehozni. Ha zavarnak ezek a kérdések lapozz tovább. Kívánom, hogy soha ne éld át milyen hónapról, hónapra görcsölni ezen és attól rettegni, hogy újabb babát veszítesz el.
2013. dec. 28. 17:55
 12/14 anonim ***** válasza:

Az, hogy valakit érdekel ez a dolog, vagy hogy minél előbb tudni akarja, hogy terhes-e, nem feltétlenül jelenti azt, hogy stresszel. Egyszerűen csak tudatosan készül a babára. Van, akit nem érdekel a dolog, hetekig vár a teszteléssel, aztán fél idős terhesen jut el az első ultrahangra... Nem vagyunk egyformák, csak azt nem zavar, hogy miért zavar egyeseket az, hogy van, aki odafigyel az ilyesmire.

Egyébként az, hogy jön a baba, ha majd akar, meg ha nem stresszelsz rajta, na ez csak a mesében van így. Ha valakinek gond van pl. a hormonjaival, és nincs peteérése, az aztán lazáskodhat akármennyit, attól még nem fog teherbe esni. De ha figyeli a ciklusát, tesztel, hőmérőzik, akkor előbb kiderül, hogy mi lehet a gond, így előbb lehet orvosolni a problémát.

2013. dec. 28. 19:56
 13/14 anonim ***** válasza:
jav.: csak azt nem értem, hogy miért zavar egyeseket*
2013. dec. 28. 19:58
 14/14 anonim ***** válasza:

Nagyjából megértem,azokat,akik eddig válaszoltak(nem olvastam el minden választ).Érthető,hogy akik hosszú ideig eredménytelenül próbálkoznak,azok előbb-utóbb különböző eszközökhöz folyamodnak.Viszont én olyannal is találkoztam,aki már az első próbálkozós hónapban nekiállt számolgatni,meg naptár szerint szexelni.Sőt,odáig elment az illető pár,férfi tagja,hogy megkérdezte a férjemtől,hogy mi hogy csináltunk gyereket!!!A férjem meg nézett rá bután,mert az azért nem mondennapos dolog,hogy egy felnőtt férfi ne tudná,hogy készül a kisbaba. :D Aztán kiderült,hogy az illető tisztában van a dolgok menetével,csak arra volt kiváncsi,hogy a kérdésben is felsorolt módszerek közül mi melyiket vetettük be a siker érdekében.

Nézett is nagyot,mikor a férjem mondta,hogy mi szeretkeztünk,amikor kedvünk volt és nem stresszeltük magunkat feleslegesen,pedig 6 hónap után jött csak össze a baba.

Tehát,nem itélem el azokat sem,akik számolgatnak,hőmérőznek,stb.csak szerintem felesleges rögtön rágörcsölni a dologra.Ha hónapok tellnek el és nincs eredmény,akkor persze érdemes kicsit "rásegíteni" a dologra! :)

2013. dec. 29. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!