Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy ment nektek a cumiról...

Hogy ment nektek a cumiról való leszoktatás?

Figyelt kérdés
Tegnap elhatároztam magam és elkezdtem a leszoktatást (26 hónapos). Egész jól ment tegnap, de ma a délelőtti alvás rémálom volt. Majdnem megtörtem, de kitartottam. Persze miután felkelt, újra a cumit akarta és újabb fél órás sírás lett a vége. Az esti altatás már jobb volt, nem sírt egyáltalán, de így is 2 órába telt, mire elaludt és csak mellettem volt hajlandó elaludni. Meddig tart ez a nehéz időszak, utána visszaáll az altatás is a régi kerékvágásba?
2013. dec. 26. 23:43
 1/8 anonim ***** válasza:
Én nagyon turelmes voltam a cumival! Megvartam ameg megerik rá! Mindig ujra es ujra probaltam! Most a Mikulasnak saját dontesebol oda ahandekozta a Mikulasnak!:-) 3, 5eves! 1nap kicsit nehezebben aludt el, semmi hiany erzete szerencsere!:-)
2013. dec. 26. 23:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges ilyenkor erőszakkal leszoktatni. Persze nem jó, ha egész nap a szájában van és nem tud tőle rendesen beszélni, de ha pl. csak alváshoz kell neki, akkor 3 éves kor alatt nincs semmi gond a cumizással.

Az én kisfiam 22 hónapos, napközben igyekszem eldugni a cumikat, így eszébe sem jut cumizni, csak alváshoz kéri, vagy amikor időnként extra nyűgös. Egyelőre nem akarom leszoktatni, ha erre van szüksége, had cumizzon, picike még.

2013. dec. 27. 00:17
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem lóg egész nap a szájában. Akkor adjam neki vissza?
2013. dec. 27. 00:37
 4/8 anonim ***** válasza:

Én a helyedben alváshoz visszaadnám, ha kéri. Aztán később, úgy 3 éves kor körül megpróbálhatod újra leszoktatni, akkor már jobban el lehet neki magyarázni a dolgokat. (ha addig nem hagyná el magától, mert sok gyerek egyik napról a másikra magától abbahagyja a cumizást)

Egyébként ha most elveszed tőle a cumit, akkor lehet, hogy az ujjszopásra fog rászokni helyette, ami sokkal rosszabb. Egyrészt azért, mert ugye az ujja állandóan kéznél van, így nehezebb kontrollálnod, hogy mikor cumizik, másrészt a fogakra sokkal rosszabb hatással van, mint egy lapított cumi.

2013. dec. 27. 00:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom, hogy még legyél türelmes. Amelyik gyereknek nem lóg állandóan a szájában, hanem főleg altatáshoz kell, az nyugodtan ráér.

Az enyém 4 éves volt, amikor meglátott egy elég drága játékot, és bár nem hisztizett érte, de nagyon nagyon oda volt, hogy megkapja. Akkor közöltem vele, hogy megveszem, de mivel nincs semmilyen alkalom, a cumiért megkapja cserébe. Az ő döntése volt, a játékot kérte. Két napig pici pityergés volt, akkor rákérdeztem, hogy visszacsináljuk-e a cserét, ő dönt, de ragaszkodott a játékhoz.

2013. dec. 27. 02:17
 6/8 anonim ***** válasza:

én nem lettem volna képes ilyen picitől elvenni a cumit, nem is értem miért kell? de most komolyan, szerinted egy 26 hónapos miért túl nagy a cumihoz?

enyém csak alváshoz kapta meg alapból is, szóval nem volt egy nagy cumis, csak elaludt vele és ha megébredt akkor megkereste, pont ezért volt 5-6 cumija az ágyba :)

aztán szép sorba megadták magukat, kiszakadtak, ekkor 2 éves volt. vettem neki egy új cumit, de az már nem volt olyan jó mint a 2 éve használtak, így magától leszokott róla, helyette lett kispárna csücsök, azt szokta rágcsálni, ez a halálom! egyszer leszakadt egy nagyobb darab a huzatról mert annyira szétnyűtt már az anyag a rágcsálástól, úgy aludt el, hogy a szájában volt, még jó, hogy észrevettük! cumival ilyen azért nem történhet ;)

2013. dec. 27. 14:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez nem így meg,még kicsi a gyereked 2,5 éves sincsen,ne erőszakoskodj a cumi nagyon sokat jelent annak a kisgyermeknek aki cumizik.hagyd,hogy magától tegye le.

Kisfiam már jó ideje szét rágta a cumit,mondtam neki hogy nem veszek többet,mert ennek nincs értelme,hogy 2 naponta ki kell dobni,már elmúlt 2,5 éves mikor egyik reggel kidobta a kukába,mert szétrágta,én meg nem vettem, újat,este megkérdezte hol a cumi,mondtam,hogy tudod reggel kidobtad,erre annyit,mondott,jó,és kb feleannyi idő alatt aludt el,mint szokott,utána már eszébe sem jutott csak ha a boltban elmentünk a cumik mellett akkor kérdezte veszünk-e mondtam,hogy nem mert már nagyfiú vagy.nem sírt utána,nem volt neki probléma ezért próbáltuk meg miután Ő saját maga dobta ki.Ha sírt volna érte vagy nagyon kérte volna biztosan vettem volna inkább.

2013. dec. 27. 14:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Visszakapta a cumit. Viszont most meg egész nap a szájában lógna...
2013. dec. 30. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!