1 éves babám utál hajat mosni, ordít közben. Hogy lehetne megszerettetni vele?
Az én lányom 2 éves és ordít amióta megszületett mikor a hajmosásra kerül sor. Nekem nem szerette meg. :-(
Remélem ti jobban jártok.
Én sem tudlak bíztatni, nekem a 3 évesem sem barátkozott még meg a dologgal...
Emlékszem, gyerekként én sem szerettem a hajmosást. Aztán mikor már nem sírtam a konkrétan a hajmosás miatt, utána a hajszárítást gyűlöltem...
Ami egyébként segíthet, hogy amikor mosod a haját, tegyél a szeme elé egy törölközőt, így nem folyik az arcába, a szemébe a víz és a sampon.
Az enyém is két éves, az esetek 98%-ban ordít. Pedig teljesen tudja, hogy ha hátra hajtja a fejét, nem folyik a szemébe a víz, de még úgy is ordít.
Sok mindent kipróbáltunk már:
Magának is dörzsölheti, kis kancsóból öntjük a vizet, vagy zuhanyból, közben a másikunk szórakoztatja (nálunk apa fürdet), énekelünk vagy verset mondunk, feláll, vagy "befekszik a vízbe" stb stb.
Nagyon aranyos, mert az apja próbál vele "alkudozni", hogy ma nem kell sírni, erre ő közli, hogy "de, kell a sírás" :o)
Utolsó kísérletünk félig sikeresnek tűnt: a mikulás csomagból kapott egy kis darabka Fruttit a szájába, na és így csak halk nyöszörgés volt. :o) utána persze fogmosás...
Szerintem egyszer majd kinövik, csak nekünk kell bírni cérnával. Ennek ellenére mi minden nap mosunk, mert amióta ezt tesszük, elmúlt a koszmó, no meg ahogy a lányom önállóan táplálkozik, gyakran belekerül ez-az. :o)
Enyém másfél éves és már csak bevizezem a haját üvölt. Nyáron mikor minden nap kellett mosni a homok miatt kezdte megszokni, már valamikor szépen hátrahajtotta. De most, hogy hetente csak egyszer mosom förtelem amit művel.
De volt egyszer olyan kb. 10 hónapos volt, hogy belefodítottam a haját a vízbe, úgy megijedt, hogy egy hétig alig lehetett megfürdetni is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!