Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most akkor hogy legyen a...

Most akkor hogy legyen a második babával? Részletek aláb.

Figyelt kérdés

Szituáció:

Most van egy 6,5 hónapos babánk. Nagyon pici, 1,5 szobás lakásban élünk. Jövő nyáron/tavasszal el szeretnénk kötóltözni, el is kezdtünk házat nézni. De úgy szeretnénk menni,hogy onnan már ne kelljen pár év múlva újra elköltözni,mert esetleg kinőjük,tehát a terv abszolút hosszútávú.

Kiszámoltuk mekkora lakás/ ház kell ehez,és megnéztük mennyiért lehet kapni.

Ha megveszzük,feléljük a tartalékainkat,és egy elég nagy hitelünk lesz amit nem szeretnénk kockáztatni, kisebbet meg nem akarunk venni, inkább várnánk még, és gyűjtenénk.

Csakhogy. Az volt az eredeti terv,hogy jövő tavasz költözés, aztán újra babaprojekt. Ugyanis most elkezdtem egy főiskolát,az még úgyis tart,az új házban lenne is hely a picinek is,és legalább akkor a tesók meglennének, és utána mennék vissza dolgozni, friss diplomával akár máshova is,jobban tudnék "ugrálni".

Csakhogy.Ha csúszik a költözés, akkor csúszik a babaprojekt is, és ha letelik a 3 év (én még beleestem és szerencsére nem 2 évem van),akkor vissza kell menni. De ebben a lakásban még egy baba nem fér el. Ha vissza kell majd mennem és nem lesz második baba, akkor meg mikor legyen? - szól a kérdés azért, mert hoyg néz az ki hogy pár hónapot esetleg egy évet dolgozok aztán újra eljövök. Akkor annak is lőttek,hoyg megbízható munkaerőként némi sikert érjek el,egy jobb fizetáés reményében,amiből több jut a családra.

Azért teszem fel a kérdést,hogy hogy legyen, mert én már annyira beleéltem amagam az újabb babába,hoyg nem látok mást, nem tudok reálisan gondolkodni.

Köszi mindenkinek aki hozzászól..

2009. nov. 26. 09:16
 1/5 anonim ***** válasza:

először is másfél szobás lakásban laktunk 5-en úgyhogy elgyáltalán nem kicsi, most igaz hgoy nagy házban lakunk de egy 20 m2-es szobában alszunk mind az öten és egyáltalán nem kicsi

szerintem baba legyen mert ha még szeretnél akor fölösleges visszamenned dolgozni álljatok neki a babának, a lakás nem gond

ismered: sok jó ember kis ehlyen is elfér

amúgy 4,5 és 3 évesek a nagyobbik lányaim ak icsi pedig 3 hónapos

a lakásban még anyuákkal laktam akkor én voltam 10 éves a nővérem 16 az öcsém pedig újszülött és elfértünk

úgyhgoy szerintem BABA BABA BABA

2009. nov. 26. 10:27
 2/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is a baba gyártást kellene választanod. Pont azért amit a munkáról, és a suliról írtál. Pár évig összehúzzátok magatokat, a két pici elfér egy szobában, ti meg a másikban. Esetleg a lakás praktikus berendezésére szánjatok némi pénzt és energiát. Használjatok ki minden zugot a lakásban. A gyerekszobába lehet az ágyak fölé szerelni a szekrényeket (hasonló mint a konyhaszekrény). A ti szobátokba lehet franciaágy helyett összecsukható ágyat, vagy fotelágyat használni.

Ha elhalasztod a babázást, később egyre nehézkesebb lesz. Mindíg akad valami ami közbeszól.

2009. nov. 26. 10:59
 3/5 anonim ***** válasza:

én is a babaprojektre szavazok, annál is inkább, mert egy családi barátaink gyönyörűen berendezték a másfél szobás lakásukat úgy, hogy az egyik szoba a nappali+háló, a másik pedig a gyerekszoba.

Nálunk teljesen más a szitu, mert nálunk még csak egy szoba lakható, ott fogunk mi aludni meg a pici, de még egy babát fizikailag nincs hova tegyek, szóval én muszáj lesz megvárjam, mire az emeletet is rendbe tudjuk tenni, hogy legyen hova tenni a második babócát. De nem tudom, másfél szobában hogy nem fér el mégegy baba?

Amúgy én is azon gondolkozok, hogyan legyen megoldva az egész, hogy ne fussak ki a két évből, szóval el tudom képzelni, miért dilemmázol annyira. A mi babánk januárban fog érkezni, jövőre az emeletet meg kellene csinálni, hogy szeptemberben el tudjunk kezdeni a kistesóra gyúrni (Már volt egy vetélésem, szóval biztos-ami-biztos alapon hamarabb kezdenénk a próbálkozást, nehogy egy újabb vetélés miatt kifussak az időből). Csak még nem látom, hogyan lesz meg a pénz ehhez a nagy akcióhoz.

30 hetes kismami

2009. nov. 26. 12:21
 4/5 A kérdező kommentje:

Akkor leírom mekkora a lakás.

A félszoba (inkább negyed),l alakú, éppen elfér benne a kiságy, egy szekrény és a pelenkázó. Semmi más.

A nagyszoba (ami a nappali is egyben) akkor a,hoyg éppen elfér benne egy komód, a kanapé ami kinyitható (ezen alszunk),egy asztal 4 székkel,plusz két könyvespolc (de azok keskenyeka fal mentén, mintha nem is lennének. Semmi de semmi nem fér már oda be.

Még egy falra szerelhető lapos tévére is összeszedtük a pénz hogy legalább az ne foglaljon helyet.

Itt egyszerűen normális körülmények között nem fér el mégegy baba. Én is annak vagyok híve hoyg nagy család legyen, és azzal is egyetértek hoyg sok jó ember kis helyen is elfér, de ez így nem működne egész biztos. Legalábbis még a magam szempontjai hagyján, de azért a gyerekeket sem zsúfolnám ide össze.

Tényleg extrém pici lakást képzeljetek el.

2009. nov. 26. 12:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Én inkább elmennék dolgozni, főiskolát csinálnám, nyelvet tanulnék és spórólnék az új házra. Méghozzá azért mert így nagyobb esélyed van, hogy a gyerek(ek)nek még kb. 20 évig anyagi biztonságot teremts. Nálunk is hasonló a helyzet, de annyi különbséggel, hogy dipomám már van és kissé beszélek angolt is de kell egy német is ha azt akarom későbbiekben felvegyenek olyan pozícióba ahova szeretném. A régi munkahelyemre nincs esélyem sajnos. Szóval 2 gyerekkel nagyon nehéz, tudom mert 4 uncsitesó is van és látoom mennyire le vannak terhelve az anyukák mind anyagilag és szellemileg is. És ez mellett még tanulni, meg kicsi lakásban élni nem lenne egyszerű dolog. A férjem is mindig azt mondja, hogy nem akarja, hogy a lányunk úgy nőjön fel, ahogy Ő is, kis lakásban, állandó spórolás, nélkülözés közepette. De mindenki máshogy gondolkodik. Ez a másik alternatíva.
2009. nov. 26. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!