Szerintetek "árt" a gyermeknek, ha nem óvodába jár, hanem családi napközibe? (4 éves)
Kérdés, milyen az a családi napközi. Az enyém is olyanba jár, vagyis szerintem az inkább magánovi már, de családi napközinek hívják, olyan, mint egy normál ovi, jelekkel, fehér köpenyes óvó nénivel. Csak kevesebben vannak, kb. 10-en, így több idő jut rájuk. Szeptember óta jár, azóta hihetetlen, milyen pozitív változáson ment keresztül.
Viszont ha olyan családi napközibe jár, ahol rajta kívül mindenki 1-2 éves, és a gondozónőnek sincs óvónői végzettsége, az valóban nem biztos, hogy a legjobbat tesz a fejlődésének. Nincs ezekkel az intézményekkel sem semmi baj, de ezek inkább kisebb gyerekeknek valók, nem 4 éveseknek.
Attól függ. Kislányom 1 évet járt csanába, 2-3 év között, hetente 2x fél napot, de semmit nem tanult. Kevesen voltak, mégsem tudtak velük úgy foglalkozni. Szeptember óta állami oviba jár és hiába vannak jóval többen, sokkal többet fejlődött.
Ha van külön ovis csoport, ahol vannak foglalkozások, akkor jó. Ha viszont olyan a csana, hogy vegyesen vannak, másfél-4 évesek, az inkább árt, mint használ, hiába vannak jóval kevesebben, mint az államiban. Én örülök, hogy állami oviban jár. Számunkra nem jött be a csana, nem érte meg annyi pénzt kifizetni. Töredékéért több figyelmet és foglalkozást kap.
Én úgy tudom, hogy 5 évesen mindenképp állami oviba kell járnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!