Szerintetek szép név a Zselyke?
Figyelt kérdés
2013. dec. 20. 22:00
21/27 anonim válasza:
Nem szép név, sőt. Nekem a zsemle jut róla eszembe vagy a petrezselyem. Egyáltalán jelent valamit?
22/27 anonim válasza:
Zsejkeként jobban tetszik, ha adnám, így adnám (így is lehet).
23/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
Igazatok van. Tényleg nekem vhogy tetszik is meg nem is. Aranyos név, de vhogy tényleg a petrezselyem meg a zsálya jut eszembe róla :/
2013. dec. 22. 17:47
24/27 anonim válasza:
A Zselyke női név ősi székely-magyar név, Atilla hun fejedelem fiának, Dengizich-nek hívták így a feleségét. A Dunában fekszik egy sziget melynek neve Zsejke, a folyó szabályozása előtt kisebb patakocskák hálózták be a szigetet. A név jelentése: folyó, patakocska. (Mindkét formában használható: Zsejke, Zselyke).
Ennél sokkal kacifántosabb nevektől már el voltak olvadva ezen az oldalon :o)
25/27 anonim válasza:
Nekem a serke jut róla eszembe, a tetű petéje. A leggusztustalanabb, legízléstelenebb lánynévnek tartom, ha magyar, ha nem.
27/27 anonim válasza:
Szörnyű ez a név, nekem nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!