Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik cigiztek terhesség...

Akik cigiztek terhesség előtt, azok a szoptatás befejezése után visszaszoktak?

Figyelt kérdés
Miután sikerült a baba, abbahagytam a dohányzást. Most 4 és fél hós, szoptatom és remélem 1,5 - 2 éves koráig fogom így is marad, de bevallom, nagyon hiányzik a cigi. Nem gyújtanék rá semmiképp, ameddig szopizik a fiam, de várom, hogy rágyújthassak. Szerintetek ez bűn? Más is van ezzel így?
2013. dec. 13. 12:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nincs rossz napom. Azt írtad, "senkinek semmi köze hozzá". A gyerekednek igenis van, meg az unokáidnak is, de mindegy...

(Ja és nem én pontoztalak le, ha erre értetted a "kiélést", senkit nem pontoztam sehová)

első

2013. dec. 13. 13:56
 12/16 anonim ***** válasza:
Nézd "kedves" 11-es. Megkérlek nagyon szépen utoljára, hogy szállj le rólam. Nem érdekel a véleményed, sem az életvezetési tanácsaid. A családomért is megkérlek, hogy ne aggódj, mert ebből sem kérek. Az, hogy egy mondatot nem tudsz értelmezni és a válaszomból azt szűrted le, hogy arra biztatnám a Kérdezőt, hogy gyújtson rá, megdöbbent. Szó nem volt ilyesmiről. Ahelyett, hogy rosszindulatúan nekiesel másnak előbb meg kellene tanulni olvasni, szöveget értelmezni. Lehet, hogy nem hiszed, de fontos dolgok ezek. Legyen továbbra is olyan jó napod, mint eddig.
2013. dec. 13. 14:03
 13/16 zabmester ***** válasza:

Én visszaszoktam (sajnos), bár inkább úgy szoktam fogalmazni, hogy valójában le sem szoktam róla, csak felfüggesztettem a dohányzást. Mondjuk ez általában amúgy is mindenfajta függőségre igaz, aki függő, az függő, legfeljebb nem él a függősége tárgyával.

Az, hogy várod, hogy rágyújthass, nem bűn, ez egy érzés, az pedig hogy lehetne már bűn? Inkább akarat kérdése a dolog.

2013. dec. 13. 14:46
 14/16 anonim ***** válasza:

Visszaszoktam, sajnos.

De jóval kevesebbet szívok mint terhesség előtt.

Babakocsitolás, stb közben nem szívom természetesen.

2013. dec. 13. 15:09
 15/16 anonim ***** válasza:

Én nem szertnék visszaszokni. Majdnem 4 éve nem dohányzom, akkor hagytam abba, amikor terhes lettem a fiammal. Most a kislányom még szopizik, úgyhogy amúgy is tárgytalan.

Néha hiányzik, de visszagondolok, hogy milyen büdös volt a szám, mennyit köhögtem, és el is megy tőle a kedvem.

Szeretném felnevelni a gyerekeimet, és próbálok viszonylag egészségesen élni.

Szerintema terhesség egy olyan alkalom, amikor végleg abba lehet hagyni a dohányzást.

Arról nem beszélve, hogy a gyerekeimnek én mutatok jó példát.

2013. dec. 13. 15:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Azonnal, és ezt úgy értsd, hogy egyik nap még fejtem (volna, de már nem volt mit - ekkor már nem szoptattam, csak fejtem még), másnap reggel cigivel kezdtem. Nem volt bűntudatom egyáltalán. Nagyon jól esett, hogy újra cigizhetek.
2013. dec. 13. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!