Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek az elet a fogantat...

Szerintetek az elet a fogantatassal kezdodik?

Figyelt kérdés

Kulfoldon elek es egy Persuasive essay-t kell irnom holnapra nem tudom hogy mondjak magyarul, es talaltam egy erdekes topicot ahol az abortaciot vitatjak meg.

Ket nezo point van az egyik

A pro-choice-ami az abortacio mellett van a masik a

Pro-life ami ellene

En nagyon sok mindenben tudok egyoldaluan valasztani, de ebben a temaban en is tanacstalan vagyok.

Szerintem az egesz gubaly a fenti kerdessel kezdodik.

Azert irtam ebbe a blog-ba mert szerintem itt affacted a legjobban.

Elore is koszi a valaszokat :)

2013. dec. 12. 06:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

A zigóta csak két sejt összeolvadása, élőlénynek még nem tekinthető. Az emberi élet valahol a 6.hónap terhesség körül kezdődhet meg szerintem, amikor megkezdődik az agynövekedés és állítólag ilyenkor történnek az első gondolatok is.

Az abortuszt én támogatom, szerintem az első 3hónapban ez nem számít gyilkosságnak. De még ha annak is számítana akkor is jobb, minthogy egy felelőtlen szülőhöz vagy árvaházba kerüljön a gyerek.

2013. dec. 12. 06:28
 2/11 anonim válasza:
35%
Az élet a születéssel kezdődik,a fogantatással csak egy fejlődési folyamat indul el. Ez az én véleményem. Ha spirituális szempontból nézzük akkor is így van,mert születéskor "kötnek be" a Földanyához,és akkor költözik belénk a lélek. Próbáld meg ezt a kérdést kiírni az ezotéria menüpontban.
2013. dec. 12. 06:33
 3/11 anonim ***** válasza:
44%
Nehogy már az élet kezdetének kérdése ezoterikus legyen... Az egy nagy rakás szedett-vedett tudománytalan baromság.
2013. dec. 12. 06:40
 4/11 anonim válasza:
68%

#3 az ezotéria a megmagyarázhatatlan dolgokkal foglalkozik,és az élet kezdete is magyarázatra szorul :-)

Szép napot :-)

2013. dec. 12. 06:43
 5/11 anonim ***** válasza:
47%

Az ezotéria próbálja befedni a tudományban a "lyukakat", pont ahogy a vallás. De sorra dőlnek meg a régi tanok, ahogy fejlődik a technológiánk és növekszik a tudásunk a körülöttünk levő világról.

Az ezotériát már csak azért se lehet komolyan venni, mert még akik hisznek is benne azok se az egészben, pl valaki az okkultizmus híve, de az idegenekben, chakrában, reinkarnációban, alkímiában nem hisz.

2013. dec. 12. 06:47
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem tudom,

Szerintem ott is adodik a hiba egyben hogy, nem tudjuk melyik eletet valasztjuk peldaul:

Az egyik kezbol eleted adunk a masikbol elveszunk vagy

Az egyik kezbol eleted adunk a masikbol "ELVESZUNK".

Ha a no megszuli a gyermeket annak ellenere hogy nem akarja mondjuk 16 evesen akkor az o elete valoszinuleg tonkre megy valamilyen fokon. Ha adoptaljak a gyereket vagy akarhova is kerul, de eletben van es van eselye arra hogy ELJEN ami onmagaban is nagy szo.

Szoval egy kezbol eletet adol a masikbol "ELVESZEL"

Ha nem szuli meg a no es az abortacional kot ki akkor az o eletet bebiztositja de viszont elvesz egy masikat.

Egyik kezbol "eleted ad" a masikbol elvesz.

Azokkal az abortaciokkal ertek egyet 100 %-an es ketelyem sincs felole amellyek azert tortentek mert mondjuk

Megeroszakolas tortent, vagy a baba sulyosan beteg lenne ha megszuletne a tobbi az valahogy meg mindig kerdeses.

2013. dec. 12. 08:05
 7/11 A kérdező kommentje:
Nahat en a szerelem es szex temaba irtam ki hogy kerult ez a gyerekvallalas es nevels topicba? :P erdekes
2013. dec. 12. 08:07
 8/11 anonim ***** válasza:

az élet a fogantatással kezdődik, ez tök logikus szerintem, mert egy élőlény jön létre. az amőba is egy élőlény pl. és az 1 sejt.

amúgy, hogy mikor lehet egy tudatos emberi lényről beszélni, azt én sem tudom, szerintem azért jóval korábban, mint a 12 hét.

egyébként én sem ellenzem az abortuszt, mert szerintem jobb, ha az a magzat, ami valami oknál fogva megfogant (tök mind1, hogy mi az oka, már megtörtént, nem hibáztatásra kell ilyenkor fordítani az időt, hanem cselekvésre) szóval jobb, ha még születés, tudatosság előtt elmegy (elcsinálják) mint hogy keserű, borzalmas, sanyarú élete legyen a gyereknek.

de a fogantatással kezdődik, hiszen akkor is él. 2 hetesen már a szíve is ver, teljes jogú életről van szó!

2013. dec. 12. 08:57
 9/11 anonim ***** válasza:

1 mert a gyerekvállalással vagy nem vállalással kapcsolatos a kérdés

2 az élet kezdete

ez egy nagyon nagy kérdés

mást mond a biológia más az ezoterika mást a vallás és megint más az adott személy

biológiai szempontból a megtermékenyített petesejt is élő - ha nem az lenne nem fejlődne

ezoterikus szempontból - mikor megszületik akkor kap lelket

vallási szempontból a megtermékenyítés a mérv adó - legalábbis a kereszténységben

bár szerintem személyisége már az anyaméhben van a babának

de ez még nagyon sok változáson mehet keresztül mikorra felnőttkorra kialakul :-)

az anya és a baba között kölcsönhatás van

a születés és az abortusz is egy döntés - és mindig az anya döntés kell h legyen !

mind a kettő lehet jó és rossz is - gondolom ezt nem kell részletezni

mindig meg kell adni a választás lehetőségét - ez a szabadság !

és a többieknek a döntés el kell fogadnia ! és támogatnia a döntésben !

2013. dec. 12. 09:06
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem az élet a fogantatással kezdődik.....
2013. dec. 12. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!