Hány éves korától engednéd, hogy a fiad a férfivécébe menjen pl. egy plázában (tehát ahol sokan megfordulnak)?
Félre ne értsetek, nem ez életem legnagyobb problémája, és szerencsére nem járunk gyakran ilyen tömeghelyekre. Csak kíváncsi vagyok, én vagyok-e túl parás. :)
Egyszer kettesben voltam a 8 éves gyerekkel egy plázában, és mikor pisilnie kellett, beküldtem a férfi vécébe… aztán pár percig folyt rólam hideg veríték, mert olyan gusztustalan alakok jöttek/mentek be közben, hogy már mindenféle rémeket láttam. Persze nem lett belőle semmi gond, de megfogadtam, hogy hasonló esetben majd a nőibe viszem, mert annyi idióta ember van…
Kedves kérdező!
Kérlek halgas rám és ilyen idős korban
engedd a fiad a férfi wc-re,én már
4 éves koromban egyedül jártam a férfi
wc-re,mert ekkor váltak el sajnos a szüleim
azt kell vele megbeszélni hogy ha piszkálnák
mennyen ki,vizelje le a piszkálöt.
Fontos hogy hamar kezdödjön az önállósodás,
én ekkor már egyedül mentem haza a suliból,
most 12 éves fiúként anya jó ha két napot
itthon van egy hétbe és ha nincs itt én
csinálok mindent.Gondold el egyik eset:
a fiad tud háztartást fönttartani 4 év mulva,
a másikban 20 évesen még nem repül ki,
ezen mulhat hogy mikor önállosodik.
Kedves 13. válaszoló!
Köszönöm a válaszod, érdekes más szempontból is látni a dolgokat.
Mindazonáltal azt gondolom, más a felfogásom a gyereknevelésről, mint anyukádnak, én nem mertem volna beengeni 4 évesen a gyerekemet egy ilyen helyre, és azt sem tartom egészségesnek, hogy 12 évesen valaki heti kétszer látja az anyját.
Persze az önállóságra nevelés, ezt nagyon jól látod, fontos dolog, és szuper, ha egy gyerek segít a házimunkában, azonban nagyon más az, ha esetleg valami aberrált fogdossa, megjegyzéseket tesz rá, vagy a jó ég tudja, mit csinál.
Épp nemrég mesélte egy barátnőm, hogy a sógornőjéék nagyon jóban lettek egy házaspárral, akiknél a pasiról kisvártatva kiderült, hogy pedofil portálokon osztogatja meg a sógornő ötéves fiának a képét (amit a szülők a Fb-ra tettek fel a gyerekről, nyilván semmi „kihívó” nem volt benne)… szerencsére sosem volt kettesben a gyerekkel, de gondoljunk bele, mit érezhettek a szülők, hogy a jó fejnek tűnő, orvos „barátjukról” ilyen derül ki? És mit éreztek volna, ha valaha lett volna alkalma kettesben maradni a gyerekkel? Egy 5 éves – bármilyen önálló is a korához képest – nem biztos, hogy el tudja egyáltalán dönteni, mi az, amit szabad vele egy felnőttnek, és mit nem.
És akkor még nem beszéltünk azokról a sztorikról, mikor kamaszok sem merik elmondani, mi történt velük, mert félnek a megaláztatástól vagy akár megfenyegették őket.
A korai szexuális sérelmek pedig a későbbi egészséges életet teszik tönkre. Szuper, ha egy gyerek önálló 20 évesen, de mit ér ez, ha egyébként totál sérült lelkileg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!