Van itt olyan akinek 3 gyermeke van kicsi korkülönbséggel? Tapasztalatok?
Nálunk még kevesebb idő van köztük, az első 16 hónapos volt, mikor a második született, majd a harmadiknál ő volt 18 hónapos, az első pedig alig 3 éves.
Kemény! Nagyon megterhelő, leginkább szellemileg, idegileg.
Ez így nagyon nehéz lehetett, nekünk talán egy kicsit könnyebb lenne,hisz a nagy már 5 aztán a középső 2 lenne.
Hát kicsit megijedtem.
1 éves 3 éves 5 éves.
Még 4 éves se volt a legnagyobb, mikor megszületett a 3. pici.
A tieteket én már nem hívom kis korkülönbségnek :)
3 gyerek mindig nehéz az állandó időhiány miatt, teljesen mindegy, hogy 1 év van köztük vagy 6 év. Mindennek van előnye és hátránya.
Nálunk most épp az a hátrány, hogy még mindhárom a popsitörlős kategória, mindhármat ki kell szolgálnom, inni önteni, enni adni, stb - ilyen szempontból ugye még nem önállóak.
De pl épp most panaszkodott egy barátnőm, hogy most kezdte az elsőt a nagylánya és a picije 6 hós, és milyen nehéz, mert alig tud tanulni a naggyal a pici miatt. Oké, hogy a nagy már ellátja magát, de ettől még nem könnyebb a helyzete a suli miatt.
Ha gondolkodsz a harmadikon, akkor vágj bele, megfelelő időpont mindig van. Jó lesz, mert nagycsaládosnak lenni jó, nagyon jó ez a sok szeretet amit adhatsz és visszakapsz (persze néha ölik egymást a kölkök, de ez nem számít).
Sok mindenben egyet értek az előzővel. Kiegészítem avval, hogy szerintem alapvetően az erődet, idődet és az anyagiakat mérd fel. Ha ezek megvannak egy újabb gyermek vállalásához, akkor szerintem nyugodtan belevághatsz.
E három tényező sok mindentől függhet persze. Pl a gyermekek eg.-i állapotától is. Ha pl fogyatékkal él egy gyermek, akkor sztem előnyösebb számára, h nincs testvére, vagy legfeljebb egy. Ellenkező esetben nem biztos, h a szülő képes lesz kompenzálnia a fogyatékkal élő gyermek hátrányait, azaz esetleg nem tudja megfelelően ellátni őt érzelmi, intellektuális és testi szinten.
Az egészségi állapot csak egy tényező a sok közül, amit figyelembe kell venned, nyilván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!