Hogyan magyarázzam el a kisfiamnak, hogy idén hozzánk a "nagy jólét" miatt nem jön a Jézuska?
Hitelt nem tudok felvenni, párom munkanélküli, a GYES meg pelenkára meg ennivalóra sem elég. Hogy lesz ebből karácsonyi ajándék a picimnek? Nézem az áruházak prospektusait, és szívem szerint sírnék...
Nagyon haragszom azokra, akik tönkretették a hozzánk hasonló családok életét...
én is nagyon sajnállak benneteket, nekünk is volt hasonló helyzetünk, főleg gyermekkoromban, de azért most sem állunk túl jól anyagilag. Én is küldenék csomagot, de Romániában lakunk, és nem tudom, a határon túlra hogyan lehet küldeni, és milyen állapotban érkezik meg, de ha szeretnéd, küldj privit és megbeszéljük a részleteket.
Amúgy azért írok, mert eszembe jutott, hogy - ha nem is vagytok vallásosak - elmehetnétek templomba, a karácsony délelőtti szentmisék a katolikusoknál nagyon szépek, díszesek, van kisjászolka, meg lehet nézni a Kisjézuskát, és sokszor ajándékokat is szoktak osztogatni. Ott láthat feldíszített karácsonyfát is. Különben tényleg nagyon jó ötlet közösen készíteni ajándékot, gipszet, sógyurmát, karácsonyfadíszeket száírtott gyümölcsből. A gyermeknek tényleg az a lényeg, hogy együtt legyen a család, együtt énekeljetek és eszedbe se jusson azon keseregni, hogy nincs ez, nincs az. Az egyszerű krumplipüré meg a husi is ugyanolyan jó ünnepi ebéd mint a nem tudom én milyen menü, a piacról fillérekért lehet fenyőágakat venni.
Kitartást kívánok neked és mihamarabbi munkát nektek
Az MLM-es hozzászólóhoz csatlakozva csak annyit jegyeznék meg, hogy az ilyen elkeseredett személyekből szoktak lenni a legjobb MLM-hálózatépítők...
Tegnapelőtt 17:23 (az mlm-es anyuka)
Találtam egy ilyen oldalt:
Feltétlenül nézd meg, ingyen lehet kérni és felajánlani dolgokat. Ma hallottam róla az M1-en. A felajánló dönti el, kinek adja oda azt, amit felajánlott, ha többen kérik, többet nem tudok róla.
Nekünk sem épp rózsás a helyzetünk. Én azt tanácsolom, h kérj segélyt. Van ez az átmeneti amit kb két hét múlva megkapsz. Még ha csak párezret is adnak az is több mint a semmi. Legalább egy kiló szaloncukorra elég, meg valami kis olcsó játékra. De sok ilyen ajándékozás is van karácsonyra, máltai vagy vöröskereszt stb. Érdemes lenne legalább karácsonyra tőlük segítséget kérni. A munkanélküliséget megértem. Nálunk én jól kerestem most meg itthon kell lennem, feküdnöm kell. A párom két hónapja keres munkát, neten is, meg újságban is és semmi. Ma éppen segédmunkásként dolgozik, abban bízunk hogy megtartják és mehet tovább is.
És hogy ne legyen kérdés, nekünk vezetéknélküli a netünk :) a szomszédtól, akitől béreljük a lakást onnan kapjuk a jelet. :D
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. A válaszokat is, és azt a hatalmas segítőkészséget is, ami bevallom, egyszerre volt meglepő, és hihetetlenül jó érzés is egyben.
Hirtelen nem is tudtam mit kezdeni ezzel a sok kedvességgel. Az ember ma nem ehhez van szokva, legalábbis én nem. Zavarba jöttem...
A felajánlásokat mindenkinek nagyon köszönöm. Mégsem tudom, hogy elfogadhatom-e, hiszen rajtunk kívül még rengeteg ember él nehéz helyzetben...
A sok kedvesség minden esetre megtette a magáét, végre pozitív dolog is történt velünk! Apa állást kapott tegnap! :) Nem fog rengeteget keresni, épp csak kicsivel a minimálbér felett, de mégis nagy előrelépés ez nekünk. Teljesen bejelentett, juttatásokkal ellátott munkahelye lesz. Végre ismét reménykedem.
A Karácsonnyal kapcsolatban egyrészt rengeteg hasznos tanácsot olvastam itt is, és más kérdéseknél is, másrészt úgy tűnik, lesz pénz a picimnek ajándékokra, mert egy-két dolgot még eladunk. (Babajátékokat, amikkel már úgysem játszik, és csak állnak a dobozban.) Úgy döntöttem, mégsem szabad hagynom, hogy az önsajnálat leterítsen, és elvegye a legszebb családi ünnep fényét. Azért is szép Karácsonyunk lesz! :)
Kívánok mindenkinek meghitt, békés ünnepeket! :)
11-24 12:13-es vagyok
Gratulálok a párodnak az álláshoz!
Boldog, reményteljes karácsonyt kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!