Létezik béranyaság, vagy olyan, hogy mások gyerekét kihordja valaki?
A Jóbarátokban láttam, hogy Phoebe kihordta a testvére gyerekeit. Ez hogy lehetséges?
Illetve a Született feleségekben volt, hogy a takarítónőt felvették béranyának. Ez nem illegális, végülis "eladja" a gyerekét?
Magyarországon illegális a béranyaság, ugyanis nem megengedett törvényileg a más gyermekének kihordása. De mi van azokkal, akik hiába vártak a gyermekáldásra, próbálkozhatnak valahol a béranya-programmal? Erről faggattuk családjogi ügyvédünket.
egyes európai tagállamok közösségébe tartozó országokban azonban (Anglia, Ukrajna stb., nem tiltott!
Ha azt vesszük, nem a saját gyerekét "adja el", mert a vérszerinti szülei (DNS stb) azok lesznek, akik a petesejtet és a spermát adják.
Én engedélyezném amúgy, szigorú keretek közt. Akinek nem lehet gyereke, az vehesse igénybe ezt a szolgáltatást.
Én szerintem a béranyaságot mindenképpen legalizálni kellene, az más petéje, más spermája, aki kihordja az nem az anya, még ha ez furán is hangzik. Szerintem ami miatt nem legális, az a pénz. Túl sokan mennének bele a "könnyű" pénzkeresés miatt.
Az viszont, hogy a saját petét egy idegen termékenyíti meg (akkor is, ha nem szexen keresztül), az nem normális, és a fent említett második esetben szerintem erről volt szó.
Ha tesóról lenne szó, vagy legjobb barátnőről, közeli hozzátartozóról, akkor szerintem normális, hogy valaki segíteni akar, legalább azt engedélyeztetni lehetne (pl. az lenne a törvény, hogy vér szerinti rokon gyerekét ki lehet hordani),akkor kikerülnék azt, hogy valaki több millióért árulja a méhét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!