Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a Daisy névről?

Mit gondoltok a Daisy névről?

Figyelt kérdés
2013. dec. 3. 23:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Jó hát bocsánat, hogy a bibliai neveket nem óhéberül szeretném anyakönyveztetni. Szerintem érthető volt, mire gondoltam.
2013. dec. 4. 12:54
 12/14 anonim ***** válasza:
Attila nem ó-héber, a Béla sem az, Károly sem.
2013. dec. 4. 13:05
 13/14 anonim ***** válasza:
34%

Nem azt mondom, hogy MINDEN név óhéber eredetű, te jó ég, csak egy példát hoztam.

Amire igazából gondoltam, az az, hogy vannak nevek, amiknek az erőltetetten magyaros írásmód csak árt, pl. Dzsennifer - öncélú és sok esetben logikátlan szabályozás (mert pl a Jenni anyakönyvezhető J-vel), nem szeretem és feleslegesnek tartom. Más nevek, mint pl. a Daisy is meg egyszerűen hülyén néznek ki átírva. Lehet, hogy száz év múlva a Daisy - Dézi lesz az új Mary - Mária (bár ez nem is tökéletes példa, és ezt nem tudom, de szinte biztos vagyok benne, hogy valaki már kérvényezte a Mérit is), de attól most én még rosszul vagyok tőle.

2013. dec. 4. 13:59
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem nem igazán tetszik ez a név. Amolyan rajzfilmes hatást kelt, de biztos csak a Donald mesék miatt.

Kislánynak nehezen tudom elképzelni.

Így angolul leírva nem rossz, de a Dézi fonetikus, magyarosított változata borzalmas.

2013. dec. 4. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!