Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rendben van az, hogy egy...

Rendben van az, hogy egy anyuka akinek 7 hónapos babája van az egy héten három este is elmegy lazítani?

Figyelt kérdés

Szitu: 7 hónapos a közös kisbabánk ami mellett a páromnak van egy 14éves kamaszfia is, így négyen élünk együtt. Sajnos sok vita, veszekedés van közöttünk ezért talán kimondható már, hogy nem élünk boldogan :-(

Az elmúlt héten a párom három este is lazított (elment barátnőzni) ami azza járt, hogy teljes egészében kimaradt a vacsoráztatásból, fürdetésből, altatásból, stb.stb, majd 21.00 és hajnal 03.0óra között sikerült hazaérnie. Most persze vitatkozunk, nem érti mi a bajom:-(

Én is több alkalommal beültem munka után haverokkal sörözni, de törekedtem arra, hogy fürdetésre hazaérjek. Persze néhány alkalommal én is lemaradtam róla, később értem haza, na de nem 1 héten 3X....

Már nem is miattam aggódok hanem a családi szitu és a baba érdekei miatt, mert szerintem babának az nem jó, hogy az anyuája egy héten 3 este is kivonja magát az esti családi körből..Kiváncsi vagyok a véleményetekre!

2009. nov. 22. 09:43
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
19%

szia!

6 hós a babám és még egy alkalommal nem maradtam ki mellőle! Szerintem sokáig nem is fogok! A párodnak bébisintér kellene. Gondolom már nem is szoptatja a babát. Második gyereket ne vállalj vele, majdhogynem azt írom, hogy "neked szült gyereket"? Még jó hogy te foglalkozol vele....

2009. nov. 22. 09:51
 2/19 anonim ***** válasza:
56%

Én örülnék ha olyan férjem lenne aki mellett minimum heti egyszer lazithatnék,de sajnos én nem tehetem meg...

Ö hamarabb lelép.Szerintem mi nök megérdemeljük a lazitàst hisz egésznap a gyerekkel lenni nem kis stressz.

Szerintem a feleséged még nem érzi magàt öregnek hogy belegyen zàrkozva,meg is értem.

Tàmogasd a döntésében.És 4 nap még a hétböl ott van,amikor te lazithatsz.Csak beszéljétek meg,hogy mielött elmegy fürdesse meg a picit,tegye tisztàba,adjon neki enni.

Én nem tudok rossz véleményt irni az ilyen anyàkrol,mert én is erre vàgyom!

3/19 anonim ***** válasza:
85%
Nem fogom itt ostorozni az anyukát, ezt ne várd. Valóban sok minden nincs nálatok rendben, de ezt közösen kell lerendeznetek. Szerintem valamiért menekül otthonról. Beszéljétek meg, hogy mikor ki megy el otthonról, jó lenne kettesben is... sok szerencsét a család béküléséhez.
 4/19 anonim ***** válasza:

9:51-es vagyok,azt viszont nem tartom helyesnek hogy hajnal 3-ra ér haza.

Pontosits vele,hogy menjen el este hétkor,legyen otthon tizkor.Vgay menjen hétvégén délutàn 2-kor,5-re otthon legyen.

2009. nov. 22. 09:53
 5/19 anonim ***** válasza:
0%
első vagyok. Én is vágyom kicsit kimozdulni, és ezt meg is mondom apának. Megyünk sétálni, visszük a manót a nagyszülőkhöz, elmegyünk a piacra...de hogy konkrétan bulizni?? egyszer kellett egy fél órácskára elszaladnom a férjemmel a munkahelyemre, de minden 2. percben a baba volt a fejemben. ez most sem lenne másképp. Ne is bántsátok szegény anyut, hadd menjen, és "élvezze az életet!"
2009. nov. 22. 09:54
 6/19 anonim ***** válasza:
56%

Elsönek!

Nem biztos hogy minden nönek szorakozàst kikapcsolodàst jelent a piacolàs,satöbbi.És hidd el egy baba nélkül màsabb kimozdulni.Én egyszer voltam tàvol 3 orahosszàra moziba,,hidd el,olyan jol esett,ugy feltöltödtem!

Azért mert nem te vagy a gyerekkel,nem jelenti azt hogy ö akkor màr életveszélyben van!

Az apa gondolom fogyel rà,de ha anyos figyelné,abbol se lenne semmi.Inkàbb hadd menjen mint depresszios legyen,és az idegeit a babàn töltse ki!Nem is tudom mi abban a bün ha elmegyek a gyerekem nélkül kikapcsolodni.

2009. nov. 22. 09:59
 7/19 anonim ***** válasza:
38%
de konkrétan bulizni, hajnali 3as hazaérkezéssel???? Menjen igen , moziba, manikűröshöz, fodrászhoz, menjen pletyizzen egyet a barátnőkkel- mindent elfogadok, ami kikapcsolódás. De az az idő, amikor a babánál ott a helye az pont az este, a fürdetés, az altatás. Meg egy kisgyerekes anyuka már ne nagyon riszálja a fenekét bulikba.
2009. nov. 22. 10:04
 8/19 anonim ***** válasza:
67%

Szia!A lazítással nincs gond,az időponttal inkább.Próbáld rábeszélni,hogy legalább akkor induljon barátnőzni,amikor a kicsi ágyban van és túl vagytok a közös programokon.(fürdés,kis játék,vacsi a babával)Vagy nem is igényli ezek szerint?

Tényleg semmi kivetnivaló nincs abban,ha kikapcsolódásra vágyik (és teszi is),de ez ne menjen a többiek rovására.

Na,meg az jutott eszembe,hogy talán kicsit visszaadja azokat az alkalmakat,amikor te maradoztál ki és ő csücsült otthon a gyerkőcökkel!

Beszéljétek át!

2009. nov. 22. 10:04
 9/19 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem is inkább az a gond, hogy korán megy el otthonról. Meg mondjuk én biztos nem mennék el úgy nyugodt szívvel, hogy a férjem húzza rá a száját. Vagy amikor elmegy, akkor nem közlöd vele az aggályaidat? Nekem a fiam 4 hónapos volt, amikor először elmentem este otthonról. Igaz, hogy nem heti háromszor, általában havi egyszer volt ilyen. De igyekeztem úgy elmenni, hogy már aludjon, amikor távozom. A heti három kicsit tényleg sok lehet, bár én ezt úgy mondom, hogy nekem nincs férjem, anyukám vigyázott rá, amikor nem voltam otthon. De azért ha az apjával van egy gyerek, akkor az ugyan úgy a szülője neki.

Na mindegy, én nem fogom leszólni a feleségedet, tőlem ez furán jönne ki, mert én is szeretek eljárni otthonról, sőt, asszem kapnám a lepontozást, ha megírnám, hogy nálam volt már olyan is, hogy nem csak egyetlen estére mentem el. Ja hoppá, már meg is írtam, na lehet lepontozni, volt, hogy a 10 hónapos gyerek mellől elmentem két napra. Csak éppen én ismertem a gyerekem annyira, hogy tudtam, hogy a nagyija mellett egyáltalán nem fog sírni, mert imád vele lenni. Nem is volt nyűgös, nagyon jól érezte magát, de persze nagyon örült nekem, amikor hazajöttem.

Szóval szerintem ezt nyíltan meg kéne beszélned a feleségeddel. Mert nem minden nő egyforma ám. Van, aki éveken keresztül nem képes rá, hogy a gyereke nélkül bárhova menjen, másoknak viszont ugyan úgy szükségük van rá, hogy kicsit más emberek közé menjenek - egyedül -, mint ahogy gondolom neked is. Na tehát azt akarom csak mondani, hogy beszéld meg a feleségeddel, hogy kicsit soknak érzed, hogy egy héten háromszor is elmegy este, inkább szóljon előre, hogy mondjuk 2-3 hetente szeretne elmenni, de akkor te időben tudj róla, és ha lehet, akkor menjen el, amikor a pici már alszik. Ez szerintem mindenkinek megfelelő lenne.

2009. nov. 22. 10:21
 10/19 anonim ***** válasza:
52%
10:04-na ettől a mentalitástól vagyok rosszul. Hogy egy kisgyerekes anyuka ezt ne csinálja meg azt ne csinálja. És ha neki buliba van kedve menni? Éjjel általában egy gyerek alszik. Akkor meg nem tök mindegy, hogy az anyja hova megy??? Én is szoktam buliba járni, mert imádok táncolni. Nem tudom, miért kell ilyen prűdnek lenni, hogy ha valaki anya, akkor hiába fiatal, hiába nő, ugyan már, néha napján se szórakozhat úgy, ahogy szeretne. Nem tudom miért fáj ez egyeseknek. Törődjön már mindenki a saját dolgával. Én sem szólom le azt ahogy te élsz, pedig nekem meg az a fura, hogy sosem mész a gyereked nélkül sehová, de ha te ezt így érzed jónak és nincs hiányérzeted, hát akkor ez teljesen a te dolgod. Én meg szeretek néha eljárni, és van egy teljesen kiegyensúlyozott 2 éves gyerekem, aki imád, és aki úgy kezdte a bölcsit, hogy már másnap ott akart maradni aludni is, és sose sírt amikor otthagytam és ha beteg, akkor is legszívesebben menne. Én büszke vagyok rá, hogy úgy nevelem a fiamat, hogy barátságos legyen másokkal is, és ne essen kétségbe, ha éppen nem velem van, mert én nem vagyok féltékeny arra, ha másokat IS szeret rajtam kívül. És nem érzem helytelennek, ha én is néha lemegyek kikapcsolódni úgy, ahogy az NEKEM jólesik. A kikapcsolódásnak az a lényege, nem? Nehogy már mások mondják meg, hogy valaki hogyan érezze jól magát,könyörgöm!
2009. nov. 22. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!