Rögtönzött felmérés: ki hogyan táplálja 6 hó alatti babáját?
Az arányokra vagyok kíváncsi. Csak anyatejes, anyatej + tápszeres pótlás, tápszer, hozzátáplálás, egyéb (ha van olyan)?
Kérlek, senki ne pontozzon le senkit, nem értékítéletet akarok, csak kíváncsi vagyok.
Írhattok ismerős babákat is, hogy minél több válasz legyen.
Ja, azt is írjátok le, hogy mennyi idős a baba!
Kezdem én: fiam 5 hónapos kereken, kizárólag szoptatott.
Ismerősök: 3 baba, 4 hónapos anyatejes tápszeres pótlással, 1 hónapos szintén vegyes és 1 hónapos anyatejes.
Mindhárom gyerekem 4 hónaposan kezdtem hozzátáplálni. 6 hónaposan már a saját ebédünkből kapott sok mindent, kicsit darabosan, villával összetörve. 8-9 hónaposan már evett mindent. Egészségesek lettek mindhárman, nem allergiásak semmire és jó étvágyúak.
A szomszéd anyuka babája most 7 hónapos. Ő is már sok mindent ad neki abból, amit maguknak főzött, és tejet, tejterméket is. Az ő babája is egészséges.
az első gyermekem 5,5 hós koráig csak szopott, utána szép lassan kezdtük a ht-t. A második gyermekem 5 hónapos korától kap enni is. Persze kóstoltatás szintjén.
ismerősöknél nagyon vegyes. Van, aki 3-4 hósan elkezdte a ht-t, van, ahol tápszer + szopi vagy csak tápi vagy csak szopi.
1. 6 hónapos korig kizárólag anyatej
2. 5 hónapos korig kizárólag anyatej, ekkor kezdtem a hozzátáplálást
Ismerősöknél:
-nem volt tej, tápszeres baba, 4 hónaposan elkezdett hozzátáplálással
-6 hónapos korig kizárólag anyatej
-6 hónapos korig kizárólag anyatej
-kezdetektől kevés anyatej + tápszeres pótlás, 4 hónaposan elkezdett hozzátáplálás
Elso baba 6 hos koraig csak anyatej.
Masodik baba most lesz 4 hos, eddig csak anyatej, szinten szeretnem, ha 6 hos koraig az is maradna.
Köszönöm!
Külön kértem, hogy ne legyen lepontozás... Állapotfelmérést akartam csinálni, minden válasz hasznos. A nem értek egyet nem azt jelenti, hogy nem hasznos a kérdésre adott válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!