Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményed arról, hogy...

Mi a véleményed arról, hogy Szekeres Nóra még nem adott nevet a 3 hetes gyerekének?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy törvényileg 30 napig kell nevet adni, de nem igaz, hogy a 9 hónap alatt nem volt rá idő...
2013. nov. 25. 19:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Szerintem senkinek semmi baja nem lesz attól, hogy várnak ezzel. Miért ne tehetné meg? Részletkérdésnek érzem.
2013. nov. 25. 21:18
 12/18 anonim ***** válasza:

Szerintem műhiszti. Nem a név határozza meg a gyereket, hanem majd a gyerek személyesíti meg a nevet.

Mellesleg azt csinál, amit akar.

2013. nov. 26. 06:52
 13/18 anonim ***** válasza:
Régen szerepelt már, legalábbis én azt sem tudtam, hogy terhes. Valamivel pénzt is kell keresni. Amúgy sok kultúrában csak később nevezik el a gyereket.
2013. nov. 26. 07:19
 14/18 anonim ***** válasza:
Nekem tök mindegy...Lehet normàlis nevet ad majd neki.
2013. nov. 26. 11:38
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Magánügy. A magyarázata nekem nem fura, bár én alig várnám, hogy úgy nevezhessem a gyerekemet, ahogy döntöttük. Van, ahol a keresztelőig nem hívják sehogy a babát, mert szerintük balszerencse, vagy mi. :)
2013. nov. 26. 12:14
 16/18 anonim ***** válasza:

Nekem is fura. Egyrészt ha 9 hónapig nem bírták eldönteni, akkor az a 30 nap miért segítség?

Másrészt, ha a babához illő nevet szeretnének választani, biztosan a baba személyiségéhez próbálják majd igazítani. Viszont egy baba-gyerek-felnőtt személyiségét nem lehet 30 nap alatt pontosan belőni.

Mondok példát: az első 3 hónapban a fiam egy álomgyerek volt. Evett, aludt, nem sírt. De bezzeg most...igazi rosszcsont.

Amúgy az ő gyerekük, ha nekik nem fura ez a helyzet, felőlem azt csinálnak amit akarnak.

2013. nov. 26. 12:37
 17/18 porcukormókus ***** válasza:
Nagy dolog; a problemak nem itt kezdodnek..:)
2013. nov. 26. 13:27
 18/18 anonim ***** válasza:

Egy csomó országban így van, sőt, ez a megszokott, nem is írják automatikusan karszalagra a teljes nevet stb. Én speciel nem tudtam, hogy Mo-n is van erre 30 nap, amúgy kifejezetten jó dolognak tartom.

Nem bántam meg az első gyerekem nevét, azt sem hiszem, hogy egy név alapvetően befolyásolná a személyiséget, de akkor is fontos dolog és teljesen meg tudom érteni, hogy ha pl vacillál valaki két vagy több név közt, akkor nagy segítség a karodban tartani, érezni az illatát stb.

Tudod hányan döntik el a terhesség legvégén csak a nevet?

Ez a "nem igaz, hogy nem volt rá idejük 9 hónap alatt" baromi elfogult hozzáállás. Úristen, van, akinek 1 nap, van akinek 2 hét, van akinek 6 hónap, nekik meg 10 hónap kell. Ki a fenét érdekel ez? Te az összes gyerekedet, amikor bemutatod, hozzárakod, hogy "Ő Pistike, 32 nap alatt határoztunk a neve mellett", "Jolánka, 12 nap volt eldönteni". Mit számít ez bárkinek is?

És képzeld most a 8 hónapban vagyok és még most sem 100% a neve, tök gáz... :DDDD

2013. nov. 26. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!