Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy szólítjátok egymást a...

Hogy szólítjátok egymást a párotokkal mióta szülők lettetek?

Figyelt kérdés
Annyira szöget ütött a fejemben amit egyszer ezen az oldalon olvastam, hogy mikor megszületik a baba anya és apa lesznek egymásnak a szülők. És hogy ez nem jó. Nektek mi a véleményetek erről? Nem megy ki a fejemből pedig már rég olvastam de mindig eszembe jut, mi a férjemmel sokszor azt mondjuk egymásnak hogy anya/apa a lányunk előtt.
2009. nov. 19. 13:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
A férjem szinte azóta mamának hív,h együtt vagyunk.Az elején a hideg rázott tőle,többször összevesztem vele,h ne mamázzon már,nem vagyok 100 éves,aztán megszoktam.:))De tudom,h akárhogy hív,nem csak az anyucit látja bennem,pedig 4 gyerekünk van.;)Én a nevén szólítom,ill a gyerekek előtt apának.
2009. nov. 19. 13:53
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Valamikor régen én is olvastam erről valamit, hogy nem jó, nem helyes. Nem emlékszem rá igazán, de olyasmi, hogy megzavarja a gyereket, hiszen a szülők nem apja anyja egymásnak. Ha egymással beszélünk, akkor a férjemmel mi a keresztnevünkön szólítjuk egymást általában. A gyerekeknek már apa-ként beszélek az apjukról.
2009. nov. 19. 14:18
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Számomra is fura, ha a szülők egymást anyának, apának szólítják. Természetesen ha a gyereknek mondok valamit, akkor úgy mondom neki, hogy "nézd, apa hazajött", de ha hozzá beszélek, akkor a keresztnevét használom, hiszen neki ez a neve az én számomra. A gyerek számára apa a neve. Én asszem a falat kaparnék, ha a gyerekemen kívül bárki más anyának szólítana.
2009. nov. 19. 14:35
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

nem helyes??meg megzavarja a gyereket?érdekes...írtam már az előző oldalon, mi 5en nőttünk fel úgy, hogy szüleim még mindig apázzák-anyázzák egymást, pedig öcsém már 11 éves.

Nem fura, nincs belőle semmi hátrányunk.

Nekem inkább az a furcsa, mikor a gyerek a szüleit a saját nevén szólítja, mivel ezt hallja, mikor a szülők egymással beszélgetnek!

Amúgy attól még hogy szüleim így nevezik egymást, megmaradtak nőnek és férfinek...ez szerintem megint egy mai baromság, hogy "nem tesz jót"

2009. nov. 19. 14:37
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi egymás becenevén szólítjuk egymást, de ha a babánknak mondunk valamit, akkor pl nézd mit csinál apa, anya...

Ha csak úgy szólok a férjemnek, valahogy eszembe se jut, hogy apának szólítsam. Majdnem 1 éves a babám, de még nem is jutott el teljesen a tudatomig, hogy anya vagyok :) :)

2009. nov. 19. 14:59
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

az szerintem is teljesen ok, ha a gyerek előtt apázzák-anyázzák egymást a szülők, nem hiszem, hogy más körülmények között is így szólítanám-e a párom. Amúgy ő nekem Maci, és meg neki Baba, Babuci vagy mi szösz szoktam még lenni.

Szerintem az a gáz, és ezt már megfigyeltem, hogy ott fordul elő, ahol a nő idősebb, hogy a pasas mamizza a feleségét, az meg visszafiamozza.

2009. nov. 19. 15:47
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
sziasztok! Nekem szüleim a rendes nevükön szolitották egymást és a barátnőm is a férjével, a gyerekek mégis anyának és apának! nem vagyok híve ennek,hogy mindig anyuci apuci bár a gyerek előtt szerintem néha nem árt:)
2009. nov. 19. 16:36
 18/20 anonim ***** válasza:
64%

Még nem született meg a babánk, de sokszor hívjuk egymást apának és anyának. Elvégre azzá válik az ember, ha gyereke lesz. A mi szüleink pedig anyából mamává, stb. Én így látom.

28 hetes

2009. nov. 19. 16:47
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
csak a gyerek előtt és vele összefüggésben szólítjuk a másikat apának, anyának, egymás között megmaradt a kicsim, életem stb.....
2009. nov. 19. 17:24
 20/20 anonim ***** válasza:

Ő emgem: Husi, Szerelmem, Kicsim, Drágám, idegeneknek ha beszél rólam "az asszony", ismerősöknek keresztnevem

Én őt: Szerelmem, Drágám, Életem, Édesem, Macifül, Manó, Baba stb-stb... De nekem tetszik az apuci. És majd nem babázom ha kibújik A Baba. :D Az apuci is ilyen, attól, ha így becézem majd, nem csak azért, mert ő édesapa lett, hanem mert ez aranyos. Babának se azért hívom, mert egy baba. Manónak meg pláne :D De az apucit most hallottam egy filmben és nagyon megtetszett. Persze a hangsúly is számít.

2009. nov. 20. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!