Van az enyémen kívül még olyan másfél-két év körüli gyerek, akit nem érdekel a tv?
Kedves 1-es váálaszoló!
Meg vagyok lepődve,hogy elvétve értelmes ember is jár erre,ahol a madár se jár...
Szia, a kisfiam 3,5 éves, ovis, mostanában néz dvd-ről egy-egy thomas epizódot vagy hasonló mesét (bogyó és babóca, kisvakond).
Nem órákig most sem- szerencsés vagy, hogy nem érdekli és jó, hogy nem is erőltetted.
Hidd el, évekig ráér még vele.
Nálunk is azért alakulhatott ilyen szerencsésen, mert piciként egyáltalán nem tévézett, inkább játszottunk- amiben sokkal inkább nem csak befogadó volt, hanem résztvevő is.
A családban eleve nincs nagy tévézés, mert bevallom- sajnálom rá az időt, annyi más (jobb) elfoglaltságot lehet találni és gyakran még arra is kevés az idő munka, ovi stb. mellett.
Hála Istennek, hogy kedvenc REKLÁMA nincs, na ez az a szegmens, amitől a lehető legtovább szeretném megóvni én is a kisfiamat (nem tartom burokban, ne érts félre)- hiszen ők még abban a korban vannak, hogy feltétel nélkül elhiszik, amit látnak, bíznak abban, amit adunk eléjük.. és a reklám nem pont egy hasznos személyiségépítő.
Egyelőre az oviban sem veszem észre, hogy milyen "óriási hátrányba" került volna a kisfia, mert nem disney channel-ezik vagy minimaxozik- sok múlik persze a közösségen is.
A népszerű meséket mi szívesen megvesszük könyvben, memóriakártyában, kis figurában vagy egy-egy ruhadarabon köszön vissza a kedvenc stb. illetve mostanában már dvd-ben is.
Ennyi idős korban szerintem ez a normális, az enyém sem nézte- örülj neki és ne is siettesd :)
Szép napot.
Biztos van még a babádon kívül :) Engem spec 23 évesen se érdekel a Tv :D
Amúgy a tv úgy egészében nem érdekli, vagy meséket se néz semmi? Mármint mondjuk dvd-ről.
enyém 21hós és nem nagyon érdekli, egyedül a gyerekdalokból szeret 1-2 részt megnézni, semmi több. A 3.5éves és 5.5 évesek már néznek meséket, de csak DVD-ről, tv-ben nemigazán- bár az is tvnézésnek minősül. CSak éppen pár aranyos és nem erőszakos mesénk van- a Dóra, Diégo, ilyenek...
Nyáron egyátalán nem néztek tv-t, most, hogy rosszabb idők vannak-lesznek, azért többet fognak előtte ülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!