Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megteheti ezt a védőnő? Van...

Megteheti ezt a védőnő? Van erre szabályzat?

Figyelt kérdés
Védőnőnk úgy jár látogatni hogy gondol egyet,felhív h itthon vagyunk-e és közli h akkor 3perc múlva csönget a kapun,engedjem majd be.Már fel sem veszem ha hív,ő a 3.védőnőnk költözések miatt de a másik kettővel egyeztettünk elöjre,3-4héttel is,nem rontottak ránk a lakásban... Vagy én vagyok rugalmatlan?
2013. nov. 19. 10:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
van ilyen, olyan is van aki még csak oda sem telefonál aztán utána ki van akdva ha nincs otthon az anyuka....
2013. nov. 19. 10:51
 2/16 anonim ***** válasza:
57%

A miénk sem közli előre soha, hogy éppen mikor toppan be. De ez engem nem izgat különösebben. Úgyis itthon vagyunk a picimmel.

Egyébként szerintem ez nem véletlenül van, lehet azért járnak váratlanul, hogy ne tudjanak felkészülni rá az anyukák. Pl ha tudja hogy jönni fog akkor kitakarít, ha nem, akkor lom van, nem mosogat el, stb. Vagy ha tudja hogy jönni fog a védőnő, akkor szépen elrendezi a babát, ha nem tud róla, akkor nem. Szerintem egyes eseteknél ez fontos lehet, ahol nem látják el megfelelően minden nap a babákat (pl. egyes csoportok, nem akarok célozgatni).

2013. nov. 19. 10:51
 3/16 anonim ***** válasza:
Elvileg mindegyiküknek így kéne csinálni, mert sokszor csak a váratlan látogatáskor lehet felmérni, hogy valóban jól mennek-e a dolgok. Az más kérdés, hogy a legtöbb anyuka ezt nem veszi jó néven, ráadásul tényleg lehet olyan, hogy egy bizonyos időpont nem jó a családnak ezért a védőnők általában inkább időpontot egyeztetnek. De nem kötelességük, sőt.
2013. nov. 19. 10:53
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ahol rosszak a körülmények, ott akkor is rosszak, ha a védőnő előre bejelentkezik, meg akkor is, ha ezt nem teszi meg, csak hipp-hopp betoppan. A mosogatás hiánya, rumli (gyerek mellett előfordul), nem ok arra, hogy a gyereket elvegyék. Ha valahol patkányok vannak, nincs víz, fűtés, élhetetlenek a körülmények, akkor az már az első látogatáskor látszik. Ha a gyereknek nem viselik normálisan gondját, az akkor is látszik, ha épp tiszta ruhát adok rá, mert jön a védőnő.

Nálunk többnyire tisztaság és rend van, erre mindig ügyelek, amennyire kis gyerek mellett lehet, de rohadtul nem örülnék neki, ha csak betoppanna egy idegen, kérdezés nélkül. Azért ne érezze már magát mindenhatónak, meg amúgy sem vagyunk barátnők. Mi is mindig előre egyeztettünk időpontot.

2013. nov. 19. 11:01
 5/16 A kérdező kommentje:
Ha előre megbeszéljük,új bútorokat,gyerekruhát veszek a randira és nem verem már a kicsiket 3héttel előtte? Esetleg hangyátlanítok? Nem vagyunk brazilok,betegesek a gyerekek,gyerekorvosnál rendszeresen összefutunk,méri őket,ha bejelentetten jönne,kávéval fogadnám és nem lenne gyomoridegem h jajj elöl maradt valami vagy morzsás a padló az etetőszék alatt mert még nem érkeztem felseperni.Lehet h ez a dolga de gondolom ő sem szereti a "lent vagyunk a kapunál" vendégeket magánemberként.
2013. nov. 19. 11:08
 6/16 anonim ***** válasza:
23%

Nem minden védőnő teszi meg, de igenis megteheti.

Pontosan arra kíváncsi, hogy milyen körülmények között éltek a mindennapokban. És nem arra, hogy mit teszel, ha előre megbeszélt időpontban jön.

Az én védőnőm mesélte, hogy volt olyan családja, akiknél mindig minden rendben volt, aztán amikor egyszer bejelentés nélkül érkezett, akkor megdöbbent, mert a gyerek koszos ruhában volt, a padlón kergetőztek a porcicák, és hatalmas rumli volt mindenhol.

Nem azt nézi, hogy az etetőszék alatt maradt-e morzsa az előző evés után, hanem hogy alapvetően minden rendben van-e.

Ha nálatok amúgy is tisztaság és rend van, akkor nincs miért aggódnod. Persze, van, hogy a lehető legrosszabbkor állít be, de szerintem kezeld lazábban, és ne mérgelődj rajta.

2013. nov. 19. 11:46
 7/16 anonim ***** válasza:
77%
Mi jómódban élünk, a baba el van látva, megvan minden körülmény ahogy kell, tisztaság és rend van. A védőnőnk ismer évek óta, tudja hogyan élünk, és azt is tudja hogy rendesen nevelem a gyerekeimet, mégis mai napig minden alkalommal váratlanul toppan be, nem hív fel egyeztetni, pedig elég jóban vagyunk. Második gyerekem most majdnem 4 hónapos, de az elsőhöz is mindig így jött, akkor is rendben volt minden. Ez nekik a szabályzat, gondolom én.
2013. nov. 19. 11:50
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

6-osnak:

igazából a védőnőnek semmi köze ahhoz, hogy hány porcica van a lakásban, meg hogy koszos-e a gyereken a ruha. A védőnőnek az a dolga, hogy minden olyan körülményt felmérjen, ami veszélyt jelenthet a gyerek egészséges testi-lelki fejlődésére.

A porcicákért szólhat, de nekem meg jogomban áll letojni a véleményét, a gyámügy meg ilyenekkel nem foglalkozik.

Lehet, hogy akkor egyszer volt akkora rumli a lakásban.

2013. nov. 19. 12:26
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Hozzánk is bejelentés nélkül állít be. El is magyarázta, hogy miért. Azt mesélte, hogy volt olyan, hogy odament egy családhoz bejelentés nélkül, és a gyerek a konyhaszekrénybe volt bezárva, vagy anyuka tök részegen fetrengett, a gyerek sírt az ágyában, meg ilyenek. Szóval igenis sok esetben indokolt, hogy bejelentés nélkül mennek...Én ezt megértem...Persze tök kellemetlen, ha éppen a zuhany alól ugrok ki mikor csönget...
2013. nov. 19. 12:37
 10/16 anonim ***** válasza:
47%
Igen, rugalmatlan vagy. A Tiéd telefonál, hogy jön. A miénk soha nem telefonálgatott, hanem jött. Ha itthon voltunk jó, ha nem akkor jött máskor. Soha semmi probléma nem volt ebből. Én nem vettem ezt zaklatásnak, ez a dolga, fel kellene fogni.
2013. nov. 19. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!