Mikor cseréltétek le a rácsos ágyat sima leesésgátlós ágyra?
nekünk nagy átalakíthatós rácsos ágyunk van
70*140-es
hasonló mint ez
de most csak az egyik oldala van levéve mert a másikra feltettem egy zsebes tárolót a gyereknek :-)
alatta meg egy csomó doboz van :-)
szerintem olyan 4-5 évesen fogom ezt lecserélni neki
mert jelenleg simán elfér benne
Az én kisfiam is nemsokára 3,5 éves- kb. ezeket tudja ő is.
A leírtak alapján nekem inkább az jutott eszembe, hogy az óvónő esetleg a társas kapcsolatokra érti az önállótlanságot?
Ha a kislányod félénkebb típus és eleve sokat betegeskedett, akkor talán nem annyira közvetlen, felszabadult, mint a társai.
Pl. közös játékba nem áll be egyedül, hanem noszogatni kell, esetleg egyedül eljátszik magágban egy sarokban és nem társul vagy nem akar részt venni valamiben, amire hívják a társai vagy az óvónő.
Én mindenképpen rákérdeznék.
A gyerekeink gyakran egészen másképp viselkednek a közösségben, mint otthon. Ha nekem jelezné ezt vissza az óvónő, nagyon kíváncsi lennék, hogy pontosan milyen szituációkra érti, hogy viselkedik akkor a kisfiam, hogy viselkenek a társai és mit tesz az óvónő ilyenkor, hogy segítsen neki.
Szép napot.
Bocsánat, ez egy előző kérdéshez ment, nem ide szántam (előző vagyok).
Ide azt a választ írtam, hogy nálunka a szobatisztaság kialakulásához kötöttük, pontosabban az ágytisztasághoz, ami kicsivel 2,5 éves kora után volt.
Ez egy nagyszerű motiváció is volt neki, kiválasztottuk együtt a kiságyat és megbeszéltük, hogy akkor tudjuk megvenni, ha már soha többet nem kell pelenka és nagyon várta, "nagyfiúnak" érezte magát tőle.
Ma sem csinálnám másképpen, felkészültünk rá, megbeszéltük, volt egy esemény, amire neki is ráhatása volt- szerintem nem kell ezt (sem) siettetni.
Szép napot.
1. kisfiam 18 hónapos korától ki tudott mászni a rácsos ágyból, és leugrált róla, hogy este átjöhessen hozzánk. Ekkor tettük át ifjúsági ágyba, mert nem akartam, hogy minden este többször másfél méter magasból ugráljon le...
2. kisfiam most 14 hónapos, ő még a rácsos ágyban alszik. 2 hónap múlva születik ismerőseinknek gyereke, szándékunkban áll odaadni nekik a kiságyat. Van másik ifjúsági ágy is a gyerekszobában, a lábrész végeinél vannak összetolva a nagyobb tesóéval. Jövő hónapban felrakjuk rá a gurulásgátlót, és tesztelünk, hogy a pici elfogadja-e ezt a megoldást. Ha nem tetszik neki, akkor marad a kiságy, de ha jó lesz (pl. nagyobb tesó azóta aludja át az éjszakákat, mióta a nagy ágyban alszik), akkor már 16 hónaposan átkerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!