Ti ennyi pénzre vállalnátok 2 gyereket, ilyen körülmények között?
200-220 ezer Ft/hó.
Körülmények:
- saját kertes ház, jó hőszigeteléssel (havi rezsi 50-60 ezer maximum).
- 0 hitellel
- én szüleim ételsegítségével (termelik)
Vagy erre így csak 1 gyermeket vállalnátok? Egyet sem?
Össz bevételünk: 280.000
Kiadások: ovi 2 gyereknek: 20.000
rezsi+hitelek: 140.000
cigi: 15.000
tisztítószerek+tartós élelmiszer: 20.000
hidegétel, főznivaló, nasi: 60.000
gyógyszertár: 5.000
ruhára, fodrászra, kikapcsolódásra marad kb 20.000.
Férjem maszekol is, ha valamire több kell akkor többet vállal.
GYED-el együtt 200 000 lesz úgy számoltam. (kerekítve)
Az a baj, nehéz meghatározni a pontos összeget, mert a párom nem mindig ugyanannyit kap.
Köszi a válaszokat.
Én sem vállalnék be ennyire többet. Mondjatok rám, amit akartok, de én bizony nem vállalnám be.
Jelenlegi szitunk: amikor kiderült, hogy jön a baba, nagyon hepik voltunk. Nekem rendes állásom, páromnak is, anyukámékkal egy házban élünk, de mindentől függetlenül (két generációs ház, külön bejárat, órák, stb)egy szoba-konyh-fsz. Másik szoba alapos felújításra szorul. No, jön a baba, juhé. Elleszünk egy szobában, majd később megcsináljuk. Alig ocsúdunk fel, párom elveszti melóját, egy kereset ugrott. Autóhitel emelkedik...
Mostanra (szűk két éve)napi gondjaink vannak, minden tartalék felélve, hitelkeret kimerítve.Párom már dolgozik, nem tudjuk utolérni magunkat. Január melóba vissza, gyerek bölcsibe.
Ja, és nem volt 2 éve nyaralás, strand, de még felnőtt ruha vásárlás sem.
Igen, nem gyengén vagyok elkeseredve, de én újabb gyereket ezek után nem vállalok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!