Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhes vagyok tőle de már nem...

Terhes vagyok tőle de már nem szeretem! Mire lehet kényszeríteni mert egyedül nem bírom?!

Figyelt kérdés

22 éves nő vagyok.A volt baráttól terhes vagyok,de nem szeretem mert más iránt táplálok érzelmeket.De neki meg nem kellek :(

Félbe kell hagynom az egyetemet mert egyedül nem tudnám finanszírozni és inkább a babára költöm.

Mivel a volt barátom az apa így követelhetek tőle gyerektartásit.Amivel könnyebb lenne.De mennyit is kérhetek tőle?

2013. nov. 16. 15:12
1 2
 11/18 anonim válasza:
55%

Ebben a helyzetben k.urva nehéz meghozni reális döntést. A szíved azt mondja, tartsd meg a gyereket, viszont az eszed egyértelműen azt, hogy nem tudnád eltartani. Tanulnod kéne még, befejezni az iskolát, normális munkát találni, majd gyűjteni a jövőd érdekében. Ha még a srác melletted állna, és belevágna, hogy igenis segít a gyerek felnevelésében közös erőből, akár anyagilag is, az már más helyzet. Te konkrétan azt írod, hogy az exed hallani sem akar a gyerekről. Bele fogsz rokkanni, mire ezt a gyereket te felneveled normális, egyedül. Ebben a korban ráadásul elég kevés az olyan faszi, aki tolerálja a gyerekedet, ha kapcsolatot akarna esetleg veled.

Lehetsz szemét módon hangzik, de érdemes reális gondolkodni, és a tényeket elővenni.

2013. nov. 16. 15:27
 12/18 anonim ***** válasza:
56%

Először talán a (volt)barátoddal kellene beszélned. Legalább azért, hogy tudjon a gyerekről, illetve hogy megtudd mennyit hajlandó a gyermekével törődni (pénzügyi és egyéb tekintetben is).

Amennyiben nem sikerül megegyeznetek keress fel egy ügyvédet, és érdeklődj a lehetőségekről.

Egyébként bíróságon maximum a fizetése 25%-át fogják megítélni tartásdíjként (minél magasabb a fizetése, annál kisebb részét).

2013. nov. 16. 15:27
 13/18 anonim ***** válasza:
58%
Van mire, kire és hova szülnöd? Meg tudod teremteni a körülményeket? Mert igen, gyerektartást kérhetsz majd tőle, de az nem most lesz. Ha megszületik és bíróság elé viszed az ügyet csak akkor, az meg igen sok hónap még. Addig a gyes és a családi marad, ami összesen 38 ezer forint, semmivel nem több. Ne vetesd el, ha nem akarod, de az eszed használhatnád.
2013. nov. 16. 15:40
 14/18 anonim ***** válasza:
67%
Jobb lesz, ha megszülöd és nem tudsz neki enni adni? Gondolkodj egy kicsit, mielőtt a bigott marhaságokat elhiszed.
2013. nov. 16. 15:45
 15/18 anonim ***** válasza:
71%
Maximum fizetése 20% követelheted, persze ha vállalja az apaságot, ha nem akkor jó pár év pereskedés után lesz belőle valami.
2013. nov. 16. 15:55
 16/18 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem beszéld meg a szüleiddel,és beszélj a barátoddal is,mond el az érveidet. A többiknek pedig,nem kérdezte,hogy megölje-e vagy sem,és amúgy sem egy idegen döntse már el.Az abortusz nem lehetőség,hanem gyilkosság,két választás van megtartja vagy örökbe adja,Ő meg szeretné tartani innentől kezdve erre nem kell szót pazarolni.
2013. nov. 16. 15:56
 17/18 anonim ***** válasza:
49%

""Egyetlen megoldás ebben az esetben az abortusz!"

Ez nem igaz. Ott az örökbeadás. Rengeteg ember szeretne gyereket (akik fel is vannak rá készülve), de nekik nem jöhet össze."

Ilyen válaszokat minek lepontozni? Nem igaza van? A valóságot írja. Persze ugyanígy lepontoztak itt minden más választ is, na de ilyen az emberi lény. A többsége degenerált...

És ahogy írtak, 20%-ot kérhetsz tőle. De komolyan gondolod, hogy az a legjobb a babának, ha olyan anyuka neveli, aki a szerelme gyümölcsével a hasa alatt már más pasi után áhítozik, aki meg le se tolja? Emberileg, lelkileg, pszichésen érettnek érzed magad a gyereknevelésre? Valóban boldoggá tehetnél vele egy családot, ahol a olyan mennyiségű szeretetben és olyan harmóniában élhetne, amit te nem feltétlenül tudnál neki megadni.

2013. nov. 16. 18:23
 18/18 anonim ***** válasza:

Jó, oké, de akkor úgy korrekt, hogy egyedül vállaltad, és egyedül is neveld fel!

Ha nincs bejelentett munkaviszonyod 1 évre visszamenőleg, akkor 40 ezer forint segélyre leszel jogosult, másra nem. Ez pont a gyerekre elég, se többre, se kevesebbre...

Ha az apuka nem akarja, gondolom, nem is ismeri majd el az apaságot, szaladgálhatsz majd a bíróságra apaságért, aztán meg gyerektartásért is, ez úgy cirka 3-5 éves procedúra lesz. (Tapasztalat, én elváltam, csak a gyerekelhelyezés volt 2 év, mire lezajlott.)

Kell ez neked amúgy?

2013. nov. 16. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!