Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 gyerek tényleg olcsóbb mint 2?

3 gyerek tényleg olcsóbb mint 2?

Figyelt kérdés
2013. nov. 16. 12:35
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
91%
olcsóbb???
2013. nov. 16. 12:39
 2/21 anonim ***** válasza:
91%
Biztos,hogy nem.Ha csak azt nézed,hogy ilyenkor pl alap mindegyiknek a kabát,bakancs,stb.Azért jó ha ezekből van váltás is.Esetleg külön órák,vagy vmi sport az isrengeteg pénz.
2013. nov. 16. 12:41
 3/21 anonim ***** válasza:
95%
az első pár évben igen,de szerintem mikor sulisok lesznek,külön órák,sport,hobbi miatt rögtön drágább lesz
2013. nov. 16. 12:43
 4/21 A kérdező kommentje:
Nem mindegy, hogy fizetsz-e adót, féláron eszik -e az oviba, suliba, 16/gyerek a csp, 90%-al utazhatsz ha gyerekekkel mész, meg sorolhatnám. Szerintem olcsóbb.
2013. nov. 16. 12:49
 5/21 anonim ***** válasza:
75%

Összességében igen, jobban lehet 3 gyermekkel gazdálkodni, mint 2-vel. Föleg jövőre.

3 gyermek: 3*16000 családi pótlék, minimum3*10.000 Ft adójóváírás, ez összesen minimum 78.000 FT, de ha apuka jól keres, akkor ez jóval jóval több is lehet. Jövőre jár a gyed vagy gyes extra, vagyis ha 2 gyermeked 3 évnél fiatalabb, mindkettőre kapod az ellátást, ingyen étkeztetés, ingyen tankönyv, nagycsaládos kedvezmények. Az ingyen tankönyv 3 gyermeknél akár 30-40.000 FT is lehet egy tanévkezdésnél, ami megmarad.

A legjobban akkpor jön ki az ember ha a gyermekek között kicsi a korkülönbség.

Egyik szomszédnál most van egy 3,5 éves egy 1,5 éves és egy 3 hónapos. Ők pont kicsúsznak aszsem a gyed extrából, így a következő elátás jár nekik jövőre:

gyed: 65.000 Ft + 3*16000 Ft családi pótlék, + apuka jobban keres, így az adójóváírás kb 50.000 Ft + apuka keresete kb netto 160.000.

Ez így kb 320.000 FT. A gyerekek egymás cuccai közül rengeteget tudnak hordani, mert kicsi a korkülönbség, divatos marad. Kiságyat, babaholmikat, 1-szer kellett megvenni.

Szóval elég jól elvannak. És a gyedet minimumra írtam, mert nem tudom mennyit kap a csaj.

2013. nov. 16. 12:53
 6/21 anonim ***** válasza:
54%
2 gyermekre kevesebb és kisebb összegű családi pótlék jár, kevesebb adójóváírás, nem nagycsaládos, nincs ingyen étkezés, tankönyv.
2013. nov. 16. 12:54
 7/21 anonim ***** válasza:
93%

Hát amíg kicsik és "örökölhetik" egymás ruháit, spórolsz a ruhán. A kaja féláron van az oviban és a suliban, és elvileg ingyenes a tankönyv. De ez nálunk használt könyveket jelentett, és év végén vissza kell adni. Tehát meg kellett venni. Ha 3 gyereknek kell tankönyvet venni szeptemberben, az legalább 30 ezer, 3 iskola táska, 3 tolltartó stb.

Télre 3 csizma/bakancs kell. A szakkörök nem olcsóbbak azért mert 3 gyerek van, se a különórák. A nagyobbjaim úsznak, 10-10 ezer elmegy erre havonta, a kicsi még csak 2 éves lesz, de neki kell pelenka, popsitörlő, stb. Tapasztalatom szerint jóval többe kerülnek, mint amennyivel tobb juttatás jár rájuk. Nyilván nem az ovis ingyen kaja miatt vállalunk 3-at, kitudja melyik évben szüntetik meg ezt.

2013. nov. 16. 12:54
 8/21 anonim ***** válasza:
93%
igen, de mikor mindhárman iskolások lesznek, hiába van ingyen tankönyv, a felszerelések nagyon drágák, nem beszélve az ilyen-olyan költségekről, amit beszednek a suliban. Plusz minél nagyobbak, annál nagyobbak lesznek az igényeik, tehát pl egy kamasz nem szívesen fogja felvenni a nagyobb testvér kinőtt ruháit. Vagy amikor egyetemre/főiskolára mennek, és ha mindhármat szeretnéd segíteni anyagilag, három gyerek számára nehezebb takarékoskodni. Szerintem. De eleinte tényleg olcsóbb.
2013. nov. 16. 12:56
 9/21 anonim ***** válasza:
89%
a 90%os vonatkedvezmény csak akkor jár, ha 3 gyerekkel utazol. Ha csak 1-el utazol már teljes árat kell fizetni.
2013. nov. 16. 12:57
 10/21 anonim ***** válasza:
58%
Kihagytam hogy jár valami főállású anyasági támogatás is a 3. gyerek után.
2013. nov. 16. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!