Rosszul csináltam?

Figyelt kérdés

Lehet sokan kinevettek majd de nemtudom magamban ezt hova tenni.Van egy nevelt fiam aki 8 éves és 42kg.Szerintem ez nagyon sok.Nem nagyon látszik rajta de...szóval történt tegnap este úgy háromnegyed 11 körül,hogy éhes nagyon.

Mondtam neki,hogy nem kap mert késő van meg így is nagy a pocak már és...erre kirohant és kiabált,hogy persze direkt nem kap enni,éheztetve van.Ez olyan rosszul esett nekem,nem éheztetem csak próbálom neki elmagyarázni,hogy ilyen későn nem eszünk már mert nem tud jót aludni meg nem tesz neki jót sem.

Az a baj még,hogy nem sokat mozog,és ha már kicsit szaladni kell hamar kifullad,jár judora de a felét végigüli mert fáj a hasa,rollerezni se sokat tud 5perc és zihál és sorolhatnám még a tipikus bajokat.

Anyukája nagyon nem akar engem elfogadni,pedig több mint 3 éve az apuka életében vagyok,egy éve a felesége.Mindig van valami amit kitalál,hogy belémkössön mármint az anyuka.

Szóval most épp attól félek,hogy ez lesz a következő,hogy éheztetem a gyereket,mert ennyire még nem volt kiakadva a kicsi,hogy nem kap este 11 után még enni.

Szerintetek tényleg rosszul csináltam?Apuka is elmondta,hogy ilyenkor már nem eszünk mert...

Persze a csoki meg a chips az egyfolytában megy a rendes étkezések helyett,utána meg kiakad ha nem kap olyan későn már enni.Mi legyen?

2013. nov. 16. 10:05
 1/8 anonim ***** válasza:
59%

Nos, az en gyerekem nagyon sovány, pedig eszik rendesen es éjjel rendszeresen megehezik. Igy nálunk van éjszakai "nasi" neki: mandarin, alma, zöldség darabok. Mondjuk mi hatkor vacsorázunk, o pedig nagyon későn tud elaludni, úgyhogy megértem, hogy megehezik. Rendes etel ilyenkor mar természetesen nincs.

Lehet hogy későbbre kellene tenni a vacsorát, hogy ne legyen gond. Orvoshoz nem vittek meg a túlsúlya miatt?

2013. nov. 16. 10:12
 2/8 A kérdező kommentje:
Én is azt mondtam neki,hogy egyen egy banánt de azt mondta az nem rendes kaja.Fél 8 körül szokott rendes kaját enni,de 10-kor már megint éhes,akkor van péntekenként alvásidő és akkor mindig éhes lesz hirtelen.
2013. nov. 16. 10:16
 3/8 anonim ***** válasza:
59%
Szeirntem ezt nem neked kéne megoldani hanem az apukának. Mert emiatt scak mégjobban fognak rád fújni. Ha az anyuka nem akar ezen változtatni akkor ti nem is fogtok valószinüleg.:( Föleg ha anyukával van többet.
2013. nov. 16. 10:19
 4/8 anonim ***** válasza:
59%
Mondjuk a pocit hiba volt megemlíteni..... Legkozelebb a normal étkezés elott mondjatok el neki apukaval, természetesen, hogy nálatok az a szabály, hogy vacsora utan mar nincs törpével érkezés. Ha éhes, akkor egy kis gyümölcsöt vagy zöldséget kaphat, mást nem. Ne a túlsúlyra hivatkozzatok, hanem arra, hogy nem egészséges es nem is normalis éjjel enni, pláne egy ennyi idős kisgyereknek, akinek ilyenkor aludnia kellene,
2013. nov. 16. 10:21
 5/8 A kérdező kommentje:

Igen anyukával van többet,nálunk csak minden péntek délutántól szombat estig van.

Amúgy anyuka is próbálja visszafogni az ilyen esti kajálást,de ha ő nem ad neki az nem baj csak ha én nem adok neki enni az a baj.

Apuka se az mellett van,hogy egyet este 11-kor,egyezik a véleményünk.

2013. nov. 16. 10:24
 6/8 anonim ***** válasza:
28%
Kezdjük azzal, hogy nem a nevelt gyereked, hanem a férjed gyereke, aki időnként nálatok van. Én nem szólnék bele, nevelje az anyja, meg az apja. Ha az apja engedi, akkor adnék neki, ha nem engedi, akkor nem adnék, esetleg az apának elmondanám a véleményem, de nem a gyerek előtt. Egyébként egy átlagos 8 éves 26-28 kiló, bár nem írtad milyen magas, de gondolom jelentős súlyfölösleg van rajta. Ez egyenes út a cukorbetegséghez és egyéb betegségekhez. Nekem az sem elfogadható, hogy 10-11 óra körül egyáltalánm ébren van.
2013. nov. 16. 10:47
 7/8 anonim ***** válasza:
87%

Rosszul ugyan nem tetted hogy nem adtál neki,de olyat kár volt mondani hogy " így is nagy a pocak "

Ha ő kb 8kor vacsizna rendesen akkor 9 felé adjatok neki joghurtot , vagy vannak ezek a összeöntögetős pókemberes,stb joghurtok.azt biztos megenné

Utánna fürdés majd alvás...ha ezek után is felébred enni,adjatok neki inni és vissza az ágyba

Nemkell súlyára stb-re hivatkozni.csupán annyi hogy ilyenkor már alvás van.evés nincs

Egyébként ebben a pillanatban párod hol volt ? Hallotta ? Látta mi történt ?

Esetleg legközelebb ha ez lesz mond hogy " Menj és kérdezd meg apától "

2013. nov. 16. 11:05
 8/8 A kérdező kommentje:

6-os válaszolónak

Bocsánat ha rosszul írtam,akkor nem a nevelt gyerekem,mindegy ebbe ne menjünk bele,nem ez volt a kérdés.

Én elmondtam már erről a véleményem az apukának természetesen nem a gyerek előtt és mint írtam egyezik a véleményünk és ő sem adna neki enni olyankor.

Az,hogy 10-11 körül nem alszik egy majdnem 9 éves gyerek az megint más téma.Erről is elmondtam neki a véleményem.

Én is tisztában vagyok a betegségekkel,szerinted miért nem akarok neki enni adni olyankor?

Akkor ezek szerint én nézzem végig a vele történő dolgokat és ne szóljak bele?Értem én,hogy nem vagyok az anyja de ezek szerint rossz az ha én ilyenekbe beleszólok?

7-es

Apuka éppen fürdött,csak a kiabálást hallotta,hogy nem kap direkt enni.Aztán apánál is próbálkozott de ő se adott neki,és elmondta ő is neki,hogy ilyenkor nem eszünk,ha nagyon éhes egyen banánt...

2013. nov. 16. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!