Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1éve GYES-en vagyok, de...

1éve GYES-en vagyok, de viszont olvastam egy cikket az előbb, hogy az apuka tudja igényelni a GYED-ET?

Figyelt kérdés

Kérdésem az,hogy ha ez tényleg így van,akkor mik ennek a feltételei(mármint ha apuka igényli neki kéne itthon maradnia a picivel?)

És,hogy 1év után be adhatnánk-e GYED-RE A kérelmet??

Előre is köszönöm a válaszokat!!

2009. nov. 18. 12:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Mármint ezt hogy érted, hogy neki kéne itthon maradnia a kicsivel? Aki gyeden van...elvileg..az van otthon, de legalábbis hivatalosan nem dolgozhat.
2009. nov. 18. 12:50
 2/11 anonim ***** válasza:
ha te gyesen vagy az apuka nem igényelheti a gyedet... már csak azért sem mert a gyed előbb van, mint a gyes...
2009. nov. 18. 12:51
 3/11 anonim ***** válasza:
Te lemondod a gyest,apuka igényli a gyedet,és otthon marad.
2009. nov. 18. 12:53
 4/11 A kérdező kommentje:

Bocsi ha kicsit hülyén fogalmaztam.

Na szóval ha valami okból ő mégis tudná igényelni még a GYEDE-T akkor nekem kéne menni dolgozni és neki kéne itthon maradania a babával,mivel ö GYED mellett nem dolgozhatna hivatalosan ahogy írta az előttem szoló is.De akkor gondolom nem lehet már igényelni.:(

2009. nov. 18. 12:54
 5/11 A kérdező kommentje:
és ezt 1év után elfogadnák???
2009. nov. 18. 12:56
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha még nincs két éves a kicsi, akkor igényelheti ő is. Te visszamondod a gyest és ő igényli a gyedet. De akkor ő nem dolgozhat. Te azt tudsz csinálni, amit akarsz: meló, otthon maradás, munkanélküli iroda,stb.

A lényeg, hogy egy családban vagy gyes vagy gyed legyen és aki gyeden van hivatalosan! nem dolgozhat. De ha feketén mégis dolgozik és bukta, akkor kamatostól vissza kell fizetni a kifizetett gyedet.

2009. nov. 18. 12:58
 7/11 anonim ***** válasza:
2 éves korig jár,tehát igényelhetitek,de akárkinek a nevén van a gyed,az hivatalosan semennyit sem dolgozhat,ez a lényeg.És mivel csak egy ellátás jár,ha gyedet akartok,akkor a gyest le kell mondani.
2009. nov. 18. 14:00
 8/11 anonim ***** válasza:
Egyetértve az előttem szólókkal, annyit hadd tegyek még hozzá: a férjed, ha igényli a GYED-et, fizetés nélküli szabadságot kell kérni a munkáltatótól. És amikor menne vissza dolgozni, nehogy felmondanak neki.
2009. nov. 18. 15:23
 9/11 A kérdező kommentje:
én 2008novemberbe szültem,akkor neki a 2007es fizetése után járna a gyed?és hogyan számolják ezt havi brutto vagy nettojának a hány %-a?vagy hogyan tudjuk ezt kiszámolni?
2009. nov. 18. 16:38
 10/11 anonim ***** válasza:
Én 1 évig voltam gyeden aztán a férjem 1 évig természetesen ezt az ő fizetéséből számolták ki. Én hiába keresek 200-at ő meg 100-at akkor is 80 a gyed tehát inkább apa van otthon.
2009. nov. 19. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!