Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell rossz időben is...

Miért kell rossz időben is kimenni a babákkal?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert tényleg nem értem. Ha egész nap erős szél van, esetleg az eső is esik (mint ma), miért vinném ki a fiamat? Szerintem felesleges. Játszani nem tud semmit ilyen időben, sétálni meg nekem sincs kedvem esőben, szélben. Ilyenkor mi maradunk a meleg szobában.
2013. nov. 13. 13:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%
Ilyenkor mi is. Egyébként én azért viszem ki délelőtt amikor csak lehet, mert sokkal jobban alszik ebéd után, ha délelőtt levegőn volt.
2013. nov. 13. 13:42
 2/14 anonim ***** válasza:
76%
Persze az én fiam már nem baba, 17 hónapos,őt azért bátrabban kiviszem, mint egy pár hónapos picit.
2013. nov. 13. 13:43
 3/14 anonim ***** válasza:
71%

Kell? Semmit sem kell. Ezt mindenki maga dönti el.

Vannak helyzetek, amikor muszáj menni, nagyobb gyerekért az oviba, csekket feladni, boltba...

Szeles, esős, kellemetlen időben mi sem mentünk. Tegnap egész délelőtt kinn lehetett a fiam, ma meg örültünk, hogy a papát le tudtuk vinni az állomásra a vonathoz. Pocsék idő van, nekem se esik jól ez a szitáló bigyó, neki sem. Délután elfoglaljuk magunkat benn, palacsintát sütünk és mesét nézünk.

2013. nov. 13. 13:43
 4/14 anonim ***** válasza:
59%
Nagy szélben és esőben, vagy ködben nem kell kivinni pici babát, sőt. Többet árt mint használ. Ilyenkor csak akkor, ha muszáj valahova menni.
2013. nov. 13. 13:45
 5/14 A kérdező kommentje:
Az én fiam sem kicsi már, lassan 2 éves. És én őt sem viszem ki ilyenkor, mert pl. tiszta víz a fű, és úgyis ott szaladgálna. A babát azért írtam, mert itt olvastam, hogy kisebbeket is kivisznek.
2013. nov. 13. 13:45
 6/14 anonim ***** válasza:
76%
Gondolom azért,hogy levegőn legyen. Bár szerintem ilyen időben inkább maradjon ki az a séta,én sem hurcolom a másfél évesem ilyenkor. Igaz,hogy sokkal nehezebb vele,ha nem mozdulunk ki,de azért van az az időjárás,ami otthon marasztal.
2013. nov. 13. 13:54
 7/14 anonim ***** válasza:
87%

Nálunk csak a szakadó eső a kizáró tényező. Azért viszem ki a 21 hónapos kislányomat rossz időben is, mert szeret kint lenni. Pici kora óta sétálunk szinte minden nap, és vágyik ki a szabadba. Rossz időben is lehet nézelődni, csizmában a vizes fűben is lehet trappolni, és bizisten a tegnapelőtti nagy szelet meg kimondottan élvezte.

Hozzá tartozik, hogy én sem vagyok otthon megülős fajta. Vannak állataink, kertünk, ahova muszáj napközben többször is kimenni, és mivel napközben egyedül vagyok a gyerekkel, ő is jön velem. Ha meg már felöltöztünk, akkor elmegyünk egy kicsit bóklászni is.

2013. nov. 13. 13:57
 8/14 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem nincs rossz idő, csak nem megfelelő öltözet. Svédeknél pl. kint alszanak ilyenkor is a kicsik az oviban.

Én kint voltam a 8 hónaposommal egy órát, kell a friss levegő. Mondjuk nem esett, a szél is a végén fújt, így a ropogós hidegben jó volt kimozdulni.

2013. nov. 13. 14:01
 9/14 gabszem ***** válasza:
67%
semmi sem kötelező. Ha esik akkor nem szoktunk kimenni. Hidegben, szélben igen. Jobban felöltöztetem, legfeljebb nem maradunk sokat, de a lakásban megőrül szegény egész nap.
2013. nov. 13. 14:01
 10/14 anonim ***** válasza:
66%
Az én fiam két éves, de ha nem viharos a szél, nem esik az eső, akkor azért félórára kimegyünk! Az utcán motorozik egy kicsit és mehetünk is be. Legalább friss levegőn volt!
2013. nov. 13. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!